mljac!

RECEPT DANA Tako kremasta i ukusna: Ferrero Rocher torta

@thea_blabla
19.01.2025.
u 09:00

Uživajte u ovoj savršenoj kombinaciji čokolade i lješnjaka koja će zasigurno osvojiti svakog ljubitelja slastica.

Ferrero Rocher torta je prava poslastica za sve ljubitelje čokolade i lješnjaka. Ovaj bogat i kremast desert savršeno kombinira biskvit s Nutellom, mascarponeom i prženim lješnjacima, a sve je obogaćeno sočnim slojevima i elegantnom dekoracijom Ferrero Rocher kuglicama. Priprema ove torte nije komplicirana, a rezultat je nevjerojatno ukusan kolač, savršen za sve vrste proslava ili kao slatki užitak uz kavu. Slijedite jednostavan recept food blogerice @thea_blabla za nevjerojatno kremastu tortu koju će svi obožavati!

Sastojci: 

Biskvit:

  • 6 jaja
  • 160 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 160 g tamne čokolade
  • 140 g maslaca
  • 100 g glatkog brašna
  • 1 prašak za pecivo.

Krema:

  • 500 g mascarponea
  • 500 g Nutelle
  • 300 g prženih lješnjaka.

Priprema: Zagrijte pećnicu na 100 °C. Kalup premažite maslacem. Odvojite bjelanjke od žumanjaka. Istucite bjelanjke u čvrsti snijeg. U posebnoj posudi miksajte žumanjke sa šećerom i vanilin šećerom dok ne postanu pjenasti. Otopite čokoladu i maslac na laganoj vatri, dodajte ih u smjesu žumanjaka i kratko izmiksajte. Dodajte brašno i prašak za pecivo. Na kraju ručno umiješajte snijeg od bjelanjaka. Smjesu ulijte u pripremljeni kalup. Pecite 20 minuta na 100 °C, zatim povećajte temperaturu na 150 °C i pecite još 30-45 minuta (ovisno o pećnici). Čačkalicom provjerite je li biskvit pečen. Ohlađeni biskvit prerežite na tri dijela (ili dva ako je manji kalup).

Pržene lješnjake usitnite na grubo. Zajedno umiksajte mascarpone i Nutellu, pa dodajte lješnjake. Biskvit možete malo namočiti mlijekom. Redajte: biskvit – krema – biskvit. Ostatkom kreme premažite cijelu tortu. Za dekoraciju dodajte Ferrero Roche kuglice, a može se ukrasiti još šlagom, čokoladnim preljevom ili što već volite.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije