Ferrero Rocher torta je prava poslastica za sve ljubitelje čokolade i lješnjaka. Ovaj bogat i kremast desert savršeno kombinira biskvit s Nutellom, mascarponeom i prženim lješnjacima, a sve je obogaćeno sočnim slojevima i elegantnom dekoracijom Ferrero Rocher kuglicama. Priprema ove torte nije komplicirana, a rezultat je nevjerojatno ukusan kolač, savršen za sve vrste proslava ili kao slatki užitak uz kavu. Slijedite jednostavan recept food blogerice @thea_blabla za nevjerojatno kremastu tortu koju će svi obožavati!
Sastojci:
Biskvit:
- 6 jaja
- 160 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 160 g tamne čokolade
- 140 g maslaca
- 100 g glatkog brašna
- 1 prašak za pecivo.
Krema:
- 500 g mascarponea
- 500 g Nutelle
- 300 g prženih lješnjaka.
Priprema: Zagrijte pećnicu na 100 °C. Kalup premažite maslacem. Odvojite bjelanjke od žumanjaka. Istucite bjelanjke u čvrsti snijeg. U posebnoj posudi miksajte žumanjke sa šećerom i vanilin šećerom dok ne postanu pjenasti. Otopite čokoladu i maslac na laganoj vatri, dodajte ih u smjesu žumanjaka i kratko izmiksajte. Dodajte brašno i prašak za pecivo. Na kraju ručno umiješajte snijeg od bjelanjaka. Smjesu ulijte u pripremljeni kalup. Pecite 20 minuta na 100 °C, zatim povećajte temperaturu na 150 °C i pecite još 30-45 minuta (ovisno o pećnici). Čačkalicom provjerite je li biskvit pečen. Ohlađeni biskvit prerežite na tri dijela (ili dva ako je manji kalup).
Pržene lješnjake usitnite na grubo. Zajedno umiksajte mascarpone i Nutellu, pa dodajte lješnjake. Biskvit možete malo namočiti mlijekom. Redajte: biskvit – krema – biskvit. Ostatkom kreme premažite cijelu tortu. Za dekoraciju dodajte Ferrero Roche kuglice, a može se ukrasiti još šlagom, čokoladnim preljevom ili što već volite.