Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Lifestyle Ljubav & veze

Razbijamo mitove: Uništavaju li kondomi zaista osjećaj zadovoljstva?

Američka studija dokazala je da muškarci nemaju problema u održavanju erekcije kod stavljanja kondoma.
17. kolovoza 2019. u 22:19 1 komentara 684 prikaza
Kondomi i sex
Foto: Thinkstock
Pogledajte galeriju 1/6

Možda navlačenje kondoma u vrtlogu strasti nije najromantičnije, ali velika većina ljudi svjesna je spolno prenosivih bolesti i rizika od neželjene trudnoće.

isprobajte Stručnjaci otkrili dan i sat: Ovo je najbolje vrijeme u tjednu za seks

Stoga su spremni na korištenje zaštite, a iznenađujuće, čak polovina muškaraca i žena smatra da je siguran seks "vrlo uzbudljiv i ugodan", otkrili su znanstvenici u istraživanju na ispitanicima od 18 do 59 godina. Međutim, isto je ocijenjen i nezaštićen seks bez kondoma, piše Daily Mail. 

- Muškarci vjerojatno češće nego žene kupuju i koriste kondome. Više je za žene važno da postanu upoznati s prednostima korištenja kondoma, tako da i one mogu donositi odluke koje povećavaju sigurnost i zadovoljstvu svojih seksualnih iskustava - smatra Debbie Herbenick sa sveučilišta Bloomington u Indiani. 

Bez obzira na sve, američka studija dokazala je da muškarci nemaju problema u održavanju erekcije kod stavljanja kondoma. Ujedno, studija pomaže osvješćivanju važnosti zaštite prilikom seksa, ali i formiranja poruka koje će zasigurno pomoći u borbi sa spolno prenosivim bolestima i infekcijama, ali i prenošenjem HIV-a.

znate li? Ovo su laži koje mogu uništiti vašu vezu

- Razumijevanje značaja upotrebe kondoma pruža priliku ljudima koji kondome smatraju neugodnim da se obrazuju jer nedostatak upotrebe može dovesti do spolno prenosivih infekcija, a koje su značajan rizik po vaše zdravlje - smatra Irwin Goldstein, urednik časopisa The Journal of Sexual Medicine.  

TARIK ČESTITAO
Odustao na pitanju za pola milijuna kuna: Biste li vi znali odgovor?
Borba protiv raka
BORBA ZA ZDRAVLJE
Čak 90% dijagnosticiranih s rakom pluća u Hrvatskoj umire jer se otkriva prekasno
  • Avatar Olujni
    Olujni:

    Znam da se moraju koristiti, ali sex sa kondomom je tako bezveze, osjecaj je otprilike isti kao da ga guras u rupu na stablu!