Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novo otkriće

Prvo pasta za zube, a onda vodica za ispiranje usta? Cijelo vrijeme pogrešno peremo zube

shutterstock
04.05.2020.
u 11:08

Ako prvo očistite zube koncem, zatim upotrijebite pastu za zube, a na kraju vodicu za usta, cijelo vrijeme imate pogrešnu rutinu čišćenja.

Na koji način perete zube? Dvije minute grubo i oštro četkate, a onda malo očistite koncem nakon pranja? Možda upotrebljavate vodicu na kraju? Radite krivo. Čišćenje koncem i ispiranje vodicom dva su vrlo bitna koraka u oralnoj higijeni, ali bitno je i kojim redoslijedom to radite, prenosi Metro.

Točan redoslijed smanjit će nastajanje plaka, bolesti desni i drugih problema s usnom šupljinom, a nedavna istraživanja dokazala su da siromašna oralna higijena može biti povezana s bolestima srca, dijabetesom i upalom pluća. TikTok korisnica@kassyslays90 objavila je video u kojem njezin suprug govori kako se pravilno peru zubi i ostavila gledatelje u šoku.

U videu poslušajte savjet stomatologa:

@dr.m_

More on this!!!

♬ original sound - dr.m_

Kaže da je pravi način pranja zubi taj da prvo isperete usnu šupljinu vodicom koja sadrži alkohol, onda očistite koncem, a onda tek dolazi na red četkanje. Ako koristite vodicu tek nakon pranja pastom za zube, zapravo ispirete fluorid koji ste nanijeli četkanjem i koji je dobar za zdravlje. Mnogi stomatolozi složili su se s Kassynim suprugom. Dr. Suhail Mohiuddin kaže: "Ako vam krvare desni, isperite usta vodicom s alkoholom prije nego što četkate zube, a ako ne možete, preskočiti ovaj korak. Četkajte dvije minute, a nakon toga po želji očistite zube koncem."

Ono što još savjetuje jest korištenje vodice s fluoridom. Uzmite preporučenu dozu, ''mućkajte'' u zubima i pljunite, ali vodom isperite nakon barem pet minuta kako bi fluorid neko vrijeme ostao na zubima i djelovao. Možete to raditi dva puta dnevno, ali važno je napraviti to prije spavanja kako bi fluorid djelovao dok spavate. Dakle, prvo vodica, zatim četkanje, konac, a na kraju vodica s fluoridom.

Ključne riječi

Komentara 5

DU
Deleted user
12:00 04.05.2020.

Ukoliko pokušate prati zube kroz uho - nećete uspijete - ali bar ste pokušali.

Avatar Slavonija2014
Slavonija2014
13:12 04.05.2020.

Ljudi, dođite k sebi! Ovi traže da se trujete toksičnom vodicom bez ikakva učinka, kancerogenom zubnom pastom i još da se služite koncem koji je natopljen teškim metalima. A za pranje zuba dovoljno je malo soli i vode . I četkica, jasno. Sve je ostalo suvišno i podebljava dobit bezočnim rafmaceutima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije