Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sposobnije

Prvi put u 100 godina žene su inteligentnije od muškaraca!

mozak (1)
Reuters/Pixsell
16.07.2012.
u 11:23

Napredak žena, smatra se, posljedica je ubrzane modernizacije. Moderna civilizacija općenito tjera mozak na bržu prilagodbu.

Iako svake godine i žene i muškarci ostvaruju sve bolje rezultate na testiranjima inteligencije, žene su kroz povijest ostvarivale brži napredak. A ove godine stručnjak za testove inteligencije James Flynn, zaključio je da su žene prvi put prestigle muškarce.

Multitasking, odnosno sposobnost obavljanja više zadataka, primjerice istodobna briga za obitelj i gradnja karijere, smatra se najzaslužnijom za ženin brzi uzlet. Druga teorija tiče se tradicionalnih muško-ženskih odnosa i oslobađanje žena iz okvira predrasuda da je "biće drugog reda" te shvaćanje da su njihova inteligencija i sposobnosti jednake muškima, ako ne i više.

Modernizacija

Inteligencija nije genetski prirođena, nego se može poboljšati što se mozak više izlaže novim situacijama i problemima koje treba riješiti. Na taj način ga tjera da stalno bude u funkciji, piše Daily Mail. Napredak žena, smatra se, posljedica je ubrzane modernizacije. Moderna civilizacija općenito tjera mozak na bržu prilagodbu u novim situacijama i na taj način se razvija inteligencija. Prema Flynnu žene će u nadolazećim godinama ostvariti još veći napredak, a rezultati će se pokazati još boljima.

 

 

Komentara 6

DU
Deleted user
10:03 17.07.2012.

"astra24" jesil ih vec probo,jer ja sumnjam da su te dvije navedene zene......

DU
Deleted user
11:42 16.07.2012.

hehehheheheheeh,mo`s mislit.gdje je anketa provedena,kod Merkelove,ili Clintonove,,,,,,fuj

LI
liliZG
12:54 16.07.2012.

Š čim su to uspoređivali, .......inteligencijom u doba kada žene nisu ni u školu išle i muški su im tupili da su glupa i mjesto im je doma ili .....????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije