Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Konoba Leut, Pisak

Prve odu punjene paprike

Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
1/2
13.07.2021.
u 09:10

– Ima još samo jedna porcija. Jako su tražene. One prve nestanu, a ako koja ostane, ja je pojedem – govori simpatični konobar

Pisak ima dvije konobe. Obje su uz more, razlog zbog kojeg brojni žitelji okolnih mjesta dolaze u ovo mjestašce.

– Hrana je izvrsna, namirnice domaće. Nećete falit’ di god da uđete, ali u Leuta ima i punjenih paprika. Fenomenalne su, tako znalački začinjene, nikad bolje nećete pojesti – posavjetovali su nas mještani.

Poslušali smo. Odabrali smo konobu Leut, tradicionalni, obiteljski restoran. Privukla nas je terasa koja je na drvenim stupovima tik iznad mora s pogledom na brodove u lučici. Ali punjene paprike smo jedva smo uhvatili.

– Ima još samo jedna porcija. Jako su tražene. One prve nestanu, a ako koja ostane, ja je pojedem – govori simpatični konobar.

Na dnevnoj karti marendi su uz punjene paprike (75 kn) i janjeći šnicel u toću (85 kn), razne salate (75) kn. Skuša, orada ili brancin na gradelama s pomfritom i salatom su 75 do 85 kuna, lignje 85 kn. Na jelovniku imaju i dalmatinske specijalitete poput brodeta (200 kn), hobotnicu ispod peke (za 4 osobe 650 kn).

Nude dalmatinska vina, kućno im je kujundžuša za 100 kn po litri.

IZBOR I KVALITETA JELA (DO MAKS. 50 BODOVA) 48

IZBOR I PONUDA PIĆA (DO MAKS. 15 BODOVA) 13

POSLUGA I LJUBAZNOST (DO MAKS. 10 BODOVA) 10

DOJMOVI I PROSTOR (DO MAKS. 20 BODOVA) 19

UKUPNOST PONUDE (DO MAKS. 5 BODOVA) 4

UKUPNO: 94

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije