Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DIGITALNO MJERENJE

Program koji kupnju odjeće putem interneta čini uspješnom

domena
Arhiva VL
26.11.2011.
u 17:33

Digitalni ''metar'' mogu koristiti svi koji imaju ugrađene web kamere u svojim računalima, a program funkcionira na način da snima seriju fotografija korisnikova tijela iz različitih kutova

Njemačka tvrtka UPcload kreirala je program koji korisnicima brzo i učinkovito uzima ''mjere'' te tako omogućava sigurniju kupnju odjeće putem interneta, prenosi Reuters.

Blagdanski period je vrijeme koje sa nestrpljenjem iščekuju i trgovci i šopingholičari, no ne i mnogi koji se groze obilaska velikih kupovnih centara i višesatnih čekanja na blagajnama. Upravo njima te pasioniranim korisnicima tehnologije namijenjen je ovaj izum koji olakšava kupnju preko interneta pa tako od sada svi zainteresirani mogu kupovati bez bojazni da će ''promašiti'' željenu veličinu.

Digitalni ''metar'' mogu koristiti svi koji imaju ugrađene web kamere u svojim računalima, a program funkcionira na način da snima seriju fotografija korisnikova tijela iz različitih kutova. Kasnije se na temelju fotografija uzima čak 20 različitih mjera. Asaf Moses, suosnivač njemačke tvrtke UPcload koja je kreirala elektroničkog 'krojača'', ističe kako najnoviji program omogućava precizno mjerenje za samo tri minute. Nakon obavljenog mjerenja, potrošaču će biti omogućeno korištenje vlastitih proporcija za isprobavanje ponuđenog asortimana na maloprodajnim web stranicama.

Ako je vjerovati najavama iz estonske tvrtke Fits.me, problem virtualnog isprobavanja ubrzo bi trebao biti dodatno usavršen pomoću najnovijeg modela robota-manekena.

- Kada kupac pregledava robu preko interneta, nema mogućnost istražiti kako bi ista pristajala njegovom tijelu. U tome će mu pomoći virtualni maneken koji će preuzimati njegove dimenzije te zatim isprobavati odjeću koja ga zanima u virtualnim garderobama - objasnio je Heikki Haldre, suosnivač i izvrši direktor kompanije Fits.me.

Kako bi virtualno isprobavanje bilo što uspješnije, odjevni predmeti se prethodno fotografiraju čak 2000 puta iz različitih kutova ne bi li se omogućilo što bolje prianjanje uz različite tipove fizionomije. Virtualne garderobe trenutno je moguće isprobati na web stranicama trgovina Thomas Pink i Ermenegildo Zegna.

Komentara 1

AQ
aquamaris
13:26 27.11.2011.

UPcload se zove. Al ova piskarala nisu čula za internet, google isl.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije