Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
INOVACIJE

Probajte minikrigle Guinness ili praline Baileys

Foto: PR
1/3
31.10.2019.
u 11:00

Jack Daniels, Jim Beam i Rémy Martin neki su od najpoznatijih brendova žestokih pića. A njihovi obožavatelji oduševljeni su što ih sad mogu kušati u sasvim drukčijem obliku – kao čokolade, čips ili umak za roštilj

Jack Daniels, Jim Beam i Rémy Martin neki su od najpoznatijih brendova žestokih pića. A njihovi obožavatelji oduševljeni su što ih sad mogu kušati u sasvim drukčijem obliku – kao čokolade, čips ili umak za roštilj.

1. Uzimate li svoj Rémy Martin s ledom ili bez njega? Jeste li možda za nešto slatko dok u njemu uživate? Alkohol u čokoladi - tako bi se mogao nazvati ovaj punjeni čokoladni desert u limenci. U sebi, osim 50-postotne švicarske tamne čokolade, sadrži 11 posto konjaka Remy Martina, pića po kojem je istoimena tvrtka planetarno popularna. Savršen je kao poklon – ili nešto sitno za sebe.

Foto: PR

2. Fina švicarska čokolada punjena rumom Captain Morgan odlična je kombinacija slatkog i žestokog. Captain Morgan inače je jamajčansko piće koje se proizvodi još od 1944. godine, a destilira se od šećerne trske.

3. Ako niste znali da badem i rum odlično idu zajedno, sad to možete i isprobati u ovoj čokoladi koja u sebi sadrži oboje. I to od Mozarta, brenda koji je poznat diljem svijeta po svojim kuglicama marcipana obloženim nugatom od pistacija. I ova je čokolada slojevita pa se tako ispod gorko-slatke površine skriva smjesa 8-postotnog ruma i nugata od badema.

4. Jack Daniels kao dio umaka za roštilj? Zvuči nevjerojatno, ali u trgovinama Deliiicije može se pronaći upravo to. Umak za roštilj “Full Flavor Smokey” u sebi sadrži jedan posto “Jacka”, a ostali sastojci – pire od češnjaka i čili u prahu i drugi, daju mu taj “dimljeni” okus.

Foto: PR
5. The Famouse Grouse poznat je s razlogom, i to ne samo zbog tetrijeba, ptice po kojoj su dobili naziv. Taj škotski viski omiljeno je piće njegovih ljubitelja još od 1800. godine, a sad se u njemu može uživati i u švicarskoj mliječnoj čokoladi.

6. Dimljeni okus roštilja u kombinaciji s autentičnim viskijem Jim Beam čine ovaj čips nadasve zanimljivom i ukusnom grickalicom. Američki proizvođač bourbon viskija svjetski je “šampion” u prodaji. Preporuka: probajte ovu deliciju u kombinaciji s čašicom Jim Beam bourbona.

7. Svoje duboko pržene grickalice nudi i Guinness, svjetski pionir u proizvodnji piva. Gorko-slatki okus prženog ječma i hmelja kultnog piva Guinness definitivno će pojačati atmosferu svakog druženja, a posebnu hrskavost dodaje to što su ploške krumpira izrezane malo deblje nego što je to uobičajeno. U trgovinama se može pronaći u vrećici od 40 i od 150 grama.

Foto: PR
8. Irski kremasti liker Baileys radi se od vrhnja, kakaa i viskija, a ta kombinacija, osim kao dio poznatog “Flat white martinija”, može se pronaći i u kutiji ovih pralina od mliječne čokolade. Sadrže osam posto Baileys Original kremastog likera, a odlični su uz kavu ili možda liker Baileys. Mogu se kupiti u pakiranju kombinacije bijele i mliječne čokolade ili samo u mliječnoj varijanti.

9. Tamna i bijela čokolada s okusom kultnog Guinness piva. I to u obliku Guinnessove krigle! Ova luksuzna delikatesa sa sedam komada odlična je kao poklon za prijatelja ili nekoga tko iznimno uživa u Guinnessovu pivu i kao slatki desert za sebe. Svaka od ovih minijaturnih čokoladnih krigli proizvedena je s 55 posto tamne i 22 posto mliječne čokolade, dok je udio kultnog Guinnessova piva pet posto.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije