Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
alveotomija

Privatno se umnjaci vade za oko tisuću kuna

Bolni zubi
Foto: pixabay
17.11.2014.
u 15:16

Bol je očekivana i može biti i dugotrajna te se olakšava analgeticima prema preporuci liječnika

Zbog svojeg učestalo nepravilnog položaja umnjaci često stvaraju različite probleme u usnoj šupljini.

“Sudaranje” zuba zbog nedostatka mjesta ili načina rasta umnjaka, upale zubnog mesa, bolovi u čeljusti, neki su problemi koje umnjak može izazvati te se rješavaju njegovim vađenjem odnosno alveotomijom.

Zahvat je to ekstrakcije umnjaka, bilo na gornjoj ili donjoj čeljusnoj kosti, a koji se preporučuje nakon dijagnostike i radiološke snimke. Snimka će pokazati točan položaj zuba i pomoći oralnom kirurgu pri zahvatu. Oporavak je, dakako, individualan, no treba se pridržavati uputa liječnika o njezi usne šupljine.

Bol je očekivana i može biti i dugotrajna te se olakšava analgeticima prema preporuci liječnika. Na vađenje umnjaka u nekim se bolničkim ustanovama, prema podacima Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje objavljenima 16. 11., čeka tek koji dan, dok u drugima i više mjeseci.

Umnjak se može izvaditi i u privatnim ordinacijama, a cijena se kreće oko tisuću kuna.

>>Mnogi će se složiti: Ovo je najbolji lijek protiv zubobolje

>>'Imam problem s umnjakom, koji nikako da izađe i bolno je. Što mi je činiti?'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije