Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Drugačiji način života

Pitao je što se nalazi u sendviču i dobio bezobrazan odgovor

sendvič
Thinkstock
09.02.2020.
u 21:16

Koje su zapravo razlike između Amerike i Europe objašnjava Amerikanac Steve Paul

Steve Paul, Amerikanac je koji je na društvenoj mreži Quora usporedio život u Americi i Europi istaknuo je nekoliko ključnih razlika. Ističe kako su njegovi europske kolege izrazito marljivi, no jednom kada su na pauzi, uistinu su na pauzi. Privatni i poslovni život u Europi itekako je odvojen, što znači da se Europljani, kada završi radno vrijeme, isključuju od svih poslovnih obveza.

Također, u Europi ćete teže doći do posla, no jednom kada ga dobijete, velika je vjerojatnost da ćete ga i zadržati, dok se u Americi lakše dolazi do posla, ali lakše ćete ga i izgubiti. Zapošljavanje je bolje regulirano u Europi nego u Americi, koja također ima propise, no nešto ih je manje nego u Europi. Europljani cijene kvalitetu u odnosu na kvantitetu, za razliku od Amerikanaca, a ovo je posebice osjetno kada je riječ o hrani. Europljani će čekati ili stajati u redu za gotovo besplatan zdravstveni tretman, dok Amerikanci ne žele čekati ili biti ograničeni za medicinski tretman samo kako bi prošli jeftinije. Američka maloprodaja u Europi ne funkcionira. Na primjer, prodaja proizvoda ispod cijene kako bi doveli korisnika na vrata često je nezakonita.

Amerikanci se često sele, iz jedne kuće u drugu, iz jednog susjedstva u drugo, dok je u Europi to rijedak slučaj. Amerikanci će vas, jednom kada vas upoznaju, pozvati na druženje kod kuće, primjerice na roštilj, dok će vas Europljani radije pozvati van, u neki bar ili restoran. Amerikanci više cijene ekonomiju nego kvalitetu života; Europljani naprotiv više cijene kvalitetu života u odnosu na poslovnu kvalitetu. I još jedna važna stvar, kaže autor - u Europi nema šale s hranom. Primjerce, kaže, naručio je u jednom nizozemskom restoranu određeno jelo uz zamolbe da se izbaci određena namirnica, na što je ubrzo stigao odgovor: Chef ne dozvoljava da se mijenjaju ranije kreirani recepti. Još se jedna zanimljiva stvar dogodila u baru u Belgiji. Kaže kako je konobara zamolio da mu pojasni što je u određenom sendviču, na što mu je ovaj odgovorio: Sve vam piše! - To nema šanse da se dogodi u Americi - zaključio je autor. 

Ključne riječi

Komentara 2

DO
domxerex
22:29 09.02.2020.

Rintaju zanovac od jutra do sutra i umru prevareni i odbačeni. Pravi naprednjaci sada to žele uvaliti i nama. Ako im se ne sviđa uvijek se mogu odseliti tamo gdje im se tobože sviđa. Znate zašto neće, jer im je ovdje bolje, ovdje su se nakačili na državnu sisu (a seru o privatluku) i tamo ih ne trebaju i ne bi ih ni primili.

Avatar budala
budala
22:38 09.02.2020.

Koja glupost od clanka - so su ovdje - cigani?! Ja zivim u Sj americi 27 g i nisam jos selio, a tek sad sam stavio kucu na prodaju

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije