Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 19
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kakvo iznenađenje

Pile su svaki dan sok od rajčice. Nisu ni slutile što će se dogoditi nakon dva mjeseca

Sok od rajčice
Foto: Shutterstock
20.10.2015.
u 18:57

Svoje prehrambene navike nisu mijenjale, a već nakon nekoliko dana pokazale su se promjene. Pretpostavljate, riječ je o gubitku kilograma

Čaša soka (280 ml) od rajčice svaki dan... I tako dva mjeseca...

To je scenarij koje su prošle žene različite starosne dobi, težine i podrijetla, a koje su sudjelovale u istraživanju koje se provelo na Sveučilištu u Tajvanu. 

Svoje prehrambene navike nisu mijenjale, a već nakon nekoliko dana pokazale su se promjene. Pretpostavljate, riječ je o gubitku kilograma. 

Stručnjaci ističu da se ne radi o uobičajenom gubitku tekućine iz organizma, već da je riječ o otopljenim masnim naslagama. Sudionice ovog eksperimenta izgubile su u prosjeku 1,6 centimetara u struku, imale su i nižu razinu kolesterola te veću razinu likopena u krvi, antioksidansa koji povoljno djeluje na zdravlje. 

Rajčica ima jako malo kalorija, 0,35 l soka od rajčice ima samo 80 kcal, bogata je natrijem, kalcijem, kalijem, magnezijem, vitaminima B, C i A. Zbog visokog udjela likopena – antioksidansa koji je važan za naše tijelo, znanstveno je dokazano, sok od rajčice može spriječiti i razvoj kancerogenih stanica te čisti krvne žile i sprečava nastanak brojnih bolesti srca.

Ovaj sok potiče stvaranje crvenih krvnih zrnaca, snižava krvni tlak, sprečava trombozu, regulira rad jetre, gušterače i žući.

>>10 namirnica uz koje ćete izgubiti masne naslage oko trbuha

Komentara 19

Avatar TvojUjko
TvojUjko
19:56 20.10.2015.

Što vrijedi da rajčica snižava kolesterol i krvni tlak kad ga čitanje večernjeg i gledanje TV-a povečava dva put brže..

DU
Deleted user
22:20 20.10.2015.

Super su mi ovi članci, očekujem jednog dana naslov: Pili su svaki dan solnu kiselinu. Nisu ni slutili što će im se dgoditi nakon dvije godine.

NE
neolex
03:44 21.10.2015.

DAj više, molim vas, prestanite s ovakvim imbecilnim naslovima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije