Uz kuhani buncek i sarmu, ovo je jedno od omiljenih zimskih jela, idealno za sve prilike. Ključ za dobar gulaš je strpljenje i kvalitetno meso, stoga nemojte žuriti i pazite da koristitie kvalitetne namirnice. A ako i napravite malo više gulaša nego što obitelj može pojesti, ne brinite, biti će odličan i drugi dan.
SASTOJCI:
500 g govedine
junetine ili teletine
200 g krumpira
200 ml bijelog vina
4 glavice luka
60-100 ml koncentrata rajčice
ulje
sol, papar
kim
2-3 lovora
slatka mljevena paprika
PRIPREMA:
Meso narežite na kockice i prepecite ga na ulju. Kad je poprimilo zlatnu boju, izvadite ga te na istom ulju prepecite te prodinstajte nasjeckani luk. Nakon 10-15 minuta ubacite kockice mesa, dodajte začine u količini prema ukusu – paziti samo da kima ne bude previše jer će preuzeti okus. Sol se dodaje naknadno. Začini se mogu dodavati malo-pomalo kako biste postigli željeni okus. Meso podlijevajte vinom te, ako je potrebno, i vodom dok ne omekša. Vrijeme pirjanja ovisi o tome kakvo ste meso nabavili – što je životinja mlađa, to se manje kuha. Kad je pirjanje pri kraju, ubacite na kockice narezan krumpir, prelijte vodom tek toliko da se sve skupa prekrije te ostavite na laganoj vatri dok se krumpir ne skuha.
Sadržaj omogućio HTZ