Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 185
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Istraživanje otkrilo

Ovo je jedina stvar koja vam je potrebna za rješavanje bračnih svađa

Ljubavni par u krevetu
Foto: Shutterstock
17.09.2017.
u 12:28

Ako vam bračni partner/ica nije jedina osoba na svijetu koju imate, onda bi vaše svađe i svađice trebali puno lakše podnijeti

Nakon što prođe razdoblje 'medenog mjeseca', stvari u braku znaju postati gadne.

Malo je parova koji se u početku braka ne svađaju jer sama činjenica da ste počeli sve svoje dijeliti s drugom osobom dovoljno je stresna sama po sebi.

No, ako vam bračni partner/ica nije jedina osoba na svijetu koju imate, onda bi vaše svađe i svađice trebali puno lakše podnijeti.

Znanstvenici sa Sveučilišta u Teksasu otkrili su, naime, kako osobe koje imaju bliske prijatelje i članove obitelji lakše podnose bračne probleme od onih koji nemaju.

U istraživanju su proučavali razinu kortizola, hormona koji je povezan s razinom stresa na stotinu novovjenčanih parova, a koji su morali voditi dnevnik o svojim svađama.

Otkrili su kako nije bitno koliko prijatelja i bliskih članova obitelji sudionici imaju, nego kakvi su ti odnosi. Oni koji su imali samo nekoliko bliskih prijatelja i članova obitelji lakše su podnosi konflikte.

– Nekoliko jako dobrih prijatelja važni su za preživljavanje bračnih problema – rekla je voditeljica istraživanja Lisa Neff.

 

Komentara 1

AU
austrougarskigeneral
18:39 17.09.2017.

ne valja se svađat razgovor i razumijevanje pomaže

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije