Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ginekolozi otkrivaju

Ove stvari nikada ne biste trebali raditi prije, ali ni poslije seksa

Shuttershock
01.09.2021.
u 22:30

Treba li mokriti odmah nakon seksa?

Vjerojatno ste čuli i pročitali gomilu savjeta i preporuka kako se ponašati nakon seksa, primjerice da odmah treba otići na zahod mokriti da se smanji mogućnost infekcije, ali to baš i nije tako. Stručnjaci su za Prevention razjasnili neke mitove i otkrili koje stvari zaista ne treba raditi poslije, ali ni prije seksa. 

Kako kaže Jennifer Bump, profesorica porodništva i ginekologije na Baylor medicinskom fakultetu u Houstonu, infekciju nećete spriječiti mokrenjem odmah nakon odnosa. 

Ako već razmišljate i brinete o bakterijama, onda nemojte dozvoliti da igračke za seks ostanu neočišćene nakon upotrebe. Operite ih pod vodom, koristite antibakterijske maramice i sprejeve.

Još jedna stvar na koju treba paziti je lubrikant, odnosno aroma koju sadrži. Kod žena koje ulaze u menopauzu dolazi do stanjivanja vaginalnog tkiva, što dovodi do pojačane osjetljivosti. Lubrikanti koji sadrže mentol u sebi mogu iritirati to tkivo. Koristite one na bazi vode bez puno aroma.

Uvode se probni ispiti za petaše i osmaše, te probne mature!

Budite oprezni s ponašanjem i prije odnosa. Popiti puno alkohola nikako nije dobro - dok možda podiže raspoloženje, smanjuje seksualni užitak i otežava postizanje orgazma, pokazala su istraživanja.

Također, nije dobro da se ne otuširate prije, pogotovo ako ste cijeli dan bili negdje ili taman završili trening. Na spolovilu se stvaraju bakterije koje se mogu međusobno prenositi i tako uzrokovati probleme.

Što se događa na OI? 'Seksali smo se u četvero usred sela, potrošile smo sve kondome'

1/8
Ključne riječi

Komentara 3

KO
konfederacija
04:39 02.09.2021.

treba napravit spisak i polako kad legnete sa curom čitat i tako radit. koje budalaštine

DU
Deleted user
23:29 01.09.2021.

Sigurno oni znaju bolje nego ja šta mom tijelu odgovara...

MO
montello
13:06 02.09.2021.

Treba mokriti prije

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije