Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VEČERNJAKOVE ZVJEZDICE: Restoran Terbotz

Od šlikrfa i heljdinih trganaca do međimurske gibanice sa sladoledom

storyeditor/2022-04-11/strigova5_PXL_pan_110422.jpg
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
1/7
12.04.2022.
u 23:07

Restoran uz rustikalnu dvoranu ima terasu s prekrasnim pogledom na brežuljke i konferencijsku dvoranu

Na brijegu u Železnoj Gori pokraj Štrigove obitelj Jakopić prije točno 20 godina otvorila je restoran na lokaciji kurije Terbotz. U restoranu se mogu jesti sezonske i svježe juhe, hladna i topla predjela, mesna i riblja jela, jela od divljači, salate i deserti, uz odličnu vinsku kartu na kojoj nisu samo vina te obitelji, već i drugih vinara s Međimurske vinske ceste. Gosti mogu kušati predjela poput heljdinih žganaca, trganaca sa zeljem i suhim mesom te šlikrfa, jastučića punjenih plučecima na slaninama, za 45 kuna po porciji. Plata od divljači, vepra i jelena stoji 95 kuna, a međimurska pretepena juha sa suhim mesom i crvenom paprikom 30. Plemićka puretina s pireom od mrkve sa zapečenim sirevima stoji 95 kuna, a 10 kuna više treba izdvojiti za paniranu puretinu "Železna Gora", punjenu tradicionalnim suhim mesom i svježim kravljim sirom...

09.11.2021., Strigova - Restoran Terbotz. Photo: Sandra Simunovic/PIXSELL
Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL/RTL

Mi smo se odlučili za popečke od tri vrste žitarica (heljdinom, ječmenom i prosenom kašom) koji stoje 50 kuna i vrlo ukusno "Viteško koplje", svinjski file punjen korjenastim povrćem, s prženim krumpirom i povrćem sa žara kao prilozima, koji smo platili 100 kuna. Među desertima je i međimurska gibanica sa sladoledom za 45 kuna, štrukli od sira ili jabuka za 40 i bučin sladoled za 45. U ponudi je i međimurska kava u koju idu i jaje, rum i šlag za 45 kuna. Jedan decilitar pušipela stoji 22 kune.

Restoran uz rustikalnu dvoranu ima terasu s prekrasnim pogledom na brežuljke i konferencijsku dvoranu. Restoran je podignut iznad podruma iz 1803., u kojem je danas kušaonica vina. Pokraj restorana su dječje i tenisko igralište. Restoran vode supružnici Branimir i Nada Jakopić, a obitelj se bavi i vinarstvom nastavljajući tradiciju koju je 1908. započeo Branimirov pradjed. Kurija je stara više od 200 godina, a u njoj je nekad živjela mađarska obitelj Zichy-Terbócz.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije