Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kids Fashion Weekend

Od eksplozije boja do male ne tako crne haljine - za djecu!

Juraj Zigman
Foto: Tomislav Miletić/Pixsell
1/11
29.04.2014.
u 08:30

Prvi Fashion Week Kids izazvao euforiju kod malih i velikih i to nije smanjena odjeća za velike, već modeli rađeni samo za djecu i za njihovo igranje

Tko je "poludio" i za male curice dizajnirao "Male, ne tako crne haljine"? Andrijana Subotić Pjajčik za svoj je brend Etna Maar to je učinila na Prvom Kids Fashion Weekendu upravo održanom u zagrebačkom Hypo centru.

I Juraj Zigman je s velikim modnim veseljem dizajnirao modele za svoje "zigice", a pravo su veselje publici donijeli modeli "DaVida's" Andreje Cmrečki, koja već 13 godina dizajnira za djecu odjeću i lutkice. Ne treba ni reći da je na revijama vladala prava euforija! Djeca su napokon dobila svoju modnu manifestaciju. Treba li nam još jedna u inflaciji modnih programa za odrasle? Ovakva treba!

Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL

Tek su se nakon deset godina rada u svojoj agenciji za dječji modeling, diplomirana ekonomistica Vlatka Smolčić Hokman i profesorica talijanskoga jezika i književnosti Marina Budanko, odvažile pokrenuti prvi Kids Fashion Weekend. I rezultat je odličan – svi koji rade u dječjoj modi zdušno su ih podržali.

– Svi oni tvrde i da je dizajn za djecu u nas marginaliziran – kažu Vlatka i Marina – pa ljudi znaju samo za razvikane modne marke poput HM-a i Zare, a u puno manjoj mjeri za DaVidas, Froddo, Shuz, Modnu kućicu Dizzy, Bambi i brojne druge.

Foto: Jurica Galoić/Pixsell

A tu se uživalo u modelima dizajniranim za male kao za velike. Pri čemu nije riječ o banalnome umanjivanju modela za velike, nego oblikovanju u istom stilu ali na način logičan za mali dječji svijet! Riječ je o oblikovanju s puno pažnje i izbjegavanja banalne sladunjavosti, na račun razvijanja sluha za dobro oblikovanje.

>>Dečko zbog kojeg su žene kolektivno uzdahnule: Šteta što je zauzet

>>Zigman kao nekada McQueen projekcijama na pisti zatvorio Cro A Porter

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije