Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dobro je znati

Očistite kamenac s dna glačala na jednostavne načine

Shutterstock
28.08.2019.
u 06:44

Na donjoj strani pegle se može pojaviti kamenac, prašina i vlakna odjeće, a čišćenje traje stvarno kratko

Postoji nekoliko različitih metoda koje pomažu u ovom slučaju, a na vama je da se odlučite za onu koja vam se najviše sviđa

Foto: Shutterstock

Ocat 

Baš kao i za svaki kamenac i kod glačala je ocat odlično rješenje. Ulije se u spremnik u koji ide destilirana voda zajedno s običnom vodom, pegla se zagrije i para od vode se jednostavno ispuše iz pegle. Nakon toga je potrebno postupak ponoviti, ali ovoga puta samo s destiliranom vodom. 

Soda bikarbona 

Smjesa soda bikarbone i vode u jednakom omjeru uklonit će mrlje na samom dnu. Krpa se namoči u smjesu pa se utrlja na dno i to je to. 

Morska sol 

Na dasku za peglanje se stavi pamučni ručnik na koji se posipa morska voda. Peglom je potom potrebno nekoliko puta proći po tome. Važno je paziti da u pegli nema vode i da je opcija ispuštanja pare isključena

Pogledajte ljubavne savjete s Trešnjevačkog placa:

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije