Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Lifestyle Turistička patrola

Nismo uspjeli kušati sve pa ćemo se brzo vratiti

Njihov jelovnik temelji se na tradicionalnim domaćim jelima, ali ne može se odbaciti ni internacionalna ponuda jela
07. kolovoza 2020. u 22:08 0 komentara 705 prikaza
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/6

Konoba Brošćica jedina je u Tisnom koja radi tijekom cijele godine. U njoj ne jedu samo turisti već i domaći pa su nam je na više mjesta preporučili. – Mi smo najuporniji, radimo više od 11 mjeseci godišnje, smatramo da je to nužno zbog kvalitete destinacije – kaže Ivica Ćuzela koji s bratom Krešom vodi restoran već 24 sezone.

Restoran 'Pakoštanac' Zajedno s nama stigla je i živa riba - zubatac, škarpina...

Njihov jelovnik temelji se na tradicionalnim domaćim jelima, ali ne može se odbaciti ni internacionalna ponuda jela, objašnjava. – Od prvog dana držimo do tradicije, ali svake sezone nastojimo obogatiti jelovnik. Nudimo crni rižoto, razna jela od sipe, ove je godine nudimo i sa slanutkom, potom pašticadu, a slanih srdela ima uvik. Imamo i odličnu pizzu, a mogu se naručiti i druga jela iz krušne peći – govori Ivica Ćuzela. Iznenadio se koliko Austrijanci i Nijemci vole probati nešto naše.

 | Autor : Hrvoje Jelavic/PIXSELL Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL 14.07.2020., Tisno - Turisticka patrola Tisno. Burudet od hobotnice - konoba Broscica. Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

– Kažu da im smeta kada im sve nudimo isto kao da su kod kuće, žele istražiti i okuse kraja u koji su došli. Mi se trudimo biti različiti. Pašticada s njokima je 70 kuna i izvrsna je, kao i brudet od hobotnice. Jednako košta i crni rižoto od sipe, kojim se ponose. Nismo mogli kušati sve. Vratit ćemo se.

OCJENA

Izbor i kvaliteta jela (do 50 bodova)  48

Izbor i ponuda pića (do 15 bodova) 13

Posluga i ljubaznost (do 10 bodova) 10

Dojmovi i prostor (do 20 bodova) 17

Ukupnost ponude (do 5 bodova): 4

ukupno  92

Zagonetka
Možete li pronaći mačku na ovoj fotografiji? Mnogi su 'izgubili živce' tražeći ju
Od polja do stola
Zelena strategija
OD POLJA DO STOLA: Strategija koja otkriva pozadinu održivog razvoja
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.