Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nije to očekivao

Napravio je test DNK i šokirao se rezultatima

DNK
Thinkstock
04.05.2017.
u 11:29

O`Dowd je nacionalist te ga je brat, u iščekivanju rezultata, zadirkivao pitanjima: "Što ćeš napraviti ako se pokaže da si dijelom Britanac?"

Niall O'Dowd, muškarac je koji je odlučio napraviti test DNK kako bi otkrio povijest svojih predaka u Irskoj, bio je uvjeren kako njegovi korijeni ne sežu dalje od domovine. 

O`Dowd je nacionalist te ga je brat, u iščekivanju rezultata, zadirkivao pitanjima: "Što ćeš napraviti ako se pokaže da si dijelom Britanac?"

Ipak, dogodilo se upravo to. Rezultati DNK testa pokazali su da je Niall 14 posto Britanac. To nije mogao ni zamisliti i ostao je bez riječi, ispričao je za portal Irish central. Doznao je i da njegovi korijeni idu i do jugoistočne Azije te da je jednim dijelom i Azijac. Kaže kako mu je sada jasno zašto tako voli kineska jela.

Najvećim postotkom, tvrdi, njegovi su korijeni locirani na području irskog Dinglea, okrug Kerry, odakle su preci s očeve strane. To je, kaže, učvrstilo kredibilitet testa DNK u njegovim očima.

Doznao je i da ima 221 DNK srodnika, odnosno, daljnjih rođaka koji imaju jedan dio DNK isti kao i on. Riječ je o rođacima od trećeg do šestog koljena.

Komentara 8

ST
Startrack
14:47 04.05.2017.

Kako uboga moze dnk analiza pokazat ko je Irac a ko Britanac. Oni su skoro iste rase. Odakle ovaj cirkus.

KR
kritiko
11:11 05.05.2017.

kod nas ima na žalost puno Hrvata kojima je žao što su se rodili u Hrvatskoj,koji ne vole svoju domovinu. Takvima bi bilo najbolje da se odsele u New Zeland,da su što dalje od Hrvatske!

TT
TTjac
12:07 04.05.2017.

Hahaha, našim nacionalistima ne treba DNK analiza, dostatna su njihova prezimena. I sam otac domovine je bio 50% nečista, nehrvatska krv.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije