Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 76
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tele2 turistička patrola

Na rivi rolexa više nego u jednoj Ženevi, a službeni jezik – engleski

hvar
Foto: Borna Filić/PIXSELL
01.08.2015.
u 17:04

Kava je 20 kuna, točeno domaće pivo 30 kuna, pizza 80 kuna...

Fino, skupo i gužva. Razvikani Hvar košta. Kava 20 kuna, točeno domaće pivo 30 kuna, pizza 80 kuna... A na bankomatima gužve kao da se novac dijeli. Svima uzmanjka. Na Hvaru je "službeni" engleski. Kamo god došao, svi misle da sam stranac. Kad odgovorim na hrvatskom, gledaju me kao duha. Pričam o tome uz jutarnju kavu s konobaricom iz slavnog Carpe Diem.

– Stranci su pretežiti gosti, a sad nam dolaze i Brazilci, imaju neke jeftine avionske karte prema Europi...

Lijepo, umjesto na poznate brazilske, oni dolaze na naše plaže... Ljudi koji ovdje ljetuju imaju novca, rolexa sam na Hvaru vidio više nego po Ženevi. I to redom na mladima...

– S Floride sam, na Hvaru sam prvi put. Sviram na rivi, po američkim sam barovima svirao 20 godina – kaže gitarist Bibi.

Hvaranka Marija Predan (23) otkriva zašto je puno Francuza.

– Francuzi kažu da im je avionska karta do nas jeftinija od sto eura. Sve hvale, a većinu se posebno dojme selo Velo Grabje s devet stanovnika, Brusje i Dol – kaže Marija, a prijateljica Jelena dodaje: – Vrijedi vidjeti i naše kazalište iz 17. stoljeća, ali i tvrđavu s koje puca pogled. Za Carpe Diem svi znaju, popularan je i bar Laganini, zatim diskoteka Pink Champaigne, a ne možete promašiti ni s kafićima na rivi.

Zabavu sam pronašao u kultnom Red Baronu. Konobar donosi veliko točeno pivo od 30 kuna i pita:

– Turist iz Zagreba?

Razmijenili smo par fora, lupne me po ramenu i kaže: – Majstore, sljedeća ti je na kuću...

>> Bol na Braču: I čaša vode je luksuz

Komentara 6

SA
sasavt
17:56 01.08.2015.

nek je skupo imamo nešto sto nema na kugli zemaljskoj i treba to skupo prodat. treba bit i skuplje. ko ne moze platit nek sjedi doma.

DU
Deleted user
18:02 01.08.2015.

Baš na Hvaru sam razgovarao s jednom damom iz Nizozemske, očigledno imaju novaca jer imaju (iznajmljenu?) jahtu s hrv. skiperom... Pa smo pričali o cijenama i ona veli da je standardna cijena espresso u Nizozemskoj 4,75 eura i da im Hvar nije preskup, u tom pogledu. Ukratko, Hvar i Dubrovnik još nisu dostigli cijene ni benzinskih crpki i restorana po autoputevima na sjeveru, a druga stvar je što je to nama skupo i što je odnos cijena Hvar vs Split 2:1 ili čak 3:1 odnosno što krafna u Splitu 2,50 kn - u Hvaru nema ispod 8 kn.

GP
gico.prase
12:23 02.08.2015.

Cijena je nevazna dok je kvaliteta ponuđenog i usluge na nivou !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije