Naslovnica Lifestyle Turistička patrola

"Na pola smo puta, dolaze nam na ručak i iz Zagreba i iz Beograda"

Točno sam znao koju vrstu restorana želim otvoriti. Usmjerio sam se na poslovne ručkove i dogovorene menije
25. travnja 2019. u 22:58 7 komentara 4192 prikaza
Restoran​ ​Grozd ​u Brodskom Varošu vlasnika Ante Jukića
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/5

Kada je sad već daleke 1988. otvorio restoran u Brodskom Varošu, pet kilometara od središta Broda, vlasnik Anto Jukić nailazio je na čuđenje i podsmijeh. Pokazalo se, međutim, da gosti rado pohode mjesto gdje se mogu odmaknuti od gradske vreve, sjesti i opustiti se. Danas je Grozd restoran s najduljom neprekinutom tradicijom u gradu i okolici.

Turistička patrola - Nacionalni park Krka U NP Krka nikad dosadno "Manje talk, više foto": Kinezi i Korejci bi se samo slikali, a kod Japanaca samo organizacija

– Točno sam znao koju vrstu restorana želim otvoriti. Usmjerio sam se na poslovne ručkove i dogovorene menije. Osim poslovnjaka s ovog područja, dolaze nam i oni iz Zagreba i Beograda, sastanu se na pola puta. Idealni smo i za obiteljske ručkove, krstitke, mala vjenčanja, krizme... – kaže Jukić.

Restoran​ ​Grozd ​u Brodskom Varošu vlasnika Ante Jukića
1 / 11
Restoran​ ​Grozd ​u Brodskom Varošu vlasnika Ante Jukića

Kao što samo ime kaže, u Grozdovim su čašama najzastupljenija vina, i to ona najkvalitetnija, s područja Slavonije, Baranje i Srijema. Dobavljači su im Vlado Krauthaker, Belje, Kolar, Iločki podrumi... Sami prerađuju meso pa i sve delicije tradicionalne kuhinje poput kulina, šunke ili kobasice proizvode sami.

Turistička patrola - Nacionalni park Krka Večernjakove zvjezdice Kod kralja pršuta gosti uživaju desetljećima

– Povezao sam tradicionalnu kuhinju s malo modernog štiha. Išli smo na četiri godišnja doba pa u listopadu nudimo najtežu slavonsku hrana – buncek, domaće kobasice, kiseli kupus. U siječnju je janjetina, na ljeto roštilj, a cijele godinu na meniju je restana teletina na mađarski, naše najprodavanije jelo – ističe Jukić. 

Ocjena

IZBOR I KVALITETA JELA 
(do 50 bodova):

48 bodova


IZBOR I PONUDA PIĆA 
(do 15 bodova):

13 bodova

POSLUGA I LJUBAZNOST 
(do 10 bodova):

10 bodova


DOJMOVI I PROSTOR
(do 20 bodova):

19 bodova


UKUPNOST PONUDE
(do 5 bodova): 5 bodova

ukupno 95 bodova

Krčki pršut
Da, domaće je!
Za proslave i posebne prilike birajte hrvatske suhomesnate delikate

A1 izdvaja za Vas

  • Neutralac:

    A tko to dolazi iz Beograda? Je li s tenkovima ili bez?

  • Avatar dalmos Zadar
    dalmos Zadar:

    Novinaru nepise se kulin nego kulen.

  • Arger:

    Brodska varos...5 km od centra Broda Kojeg Broda,Slavonskog ili Bosanskog? Jesi novinar....kukala ti majka.