Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 135
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
za čisto lice

Muči vas crvenilo lica koje nikako ne možete ukloniti?

crvenilo lica
Foto: Shutterstock
1/3
07.05.2014.
u 09:30

U kasnijim fazama bolesti lice bude crveno, zahvaćeno promjenama kao što su akne, brojnim kapilarama uz povećanje nosa kod muškarca.

PITANJE: Od djetinjstva imam problema s crvenom kožom lica koja je osjetljiva i na kozmetiku i na promjenu temperature. Postoji li rješenje za to?

Iva, Rijeka

ODGOVOR: Crvenilo nastaje prvenstveno kod bolesti rozaceje koja je obilježena napadajima crvenila.

Pravi uzrok bolesti još nije pronađen no radi se o utjecaju niza faktora okoliša i nasljeđa. Crvenilo nastaje zbog vanjskih faktora, koji su, prvenstveno toplina, potom stres, vruća kupka, hladnoća i ostali faktori.

Neke osobe mogu imati sklonost razvoju rozaceje ali ako izbjegavaju provocirajuće faktore mogu spriječiti ili odgoditi razvoj rozaceje koja može znatno estetski lice narušiti. U kasnijim fazama bolesti lice bude crveno, zahvaćeno promjenama kao što su akne, brojnim kapilarama uz povećanje nosa kod muškarca.

Foto: Poliklinika Poliderma

Prije i nakon tretmana

Potrebno je kloniti se provocirajućih faktora i uništiti kapilare koje su odgovorne za razvoj bolesti s laserima ili drugim uređajima koji koriste optičku energiju. U tome su laseri najefikasniji.

Potrebno je prosječno oko 3-5 tretmana da se crvenilo znatno ukloni, ali ne 100%.

Nakon toga potrebno je raditi 1-2x tretmana održavanja da se crvenilo ne vrati.

Pulse dye laser bio je najbolji laser ali izuzetno bolan i neugodan jer bi nakon tretmana lice bilo 7-10 dana natečeno uz modrice koje dugo traju. Zahvaljujući najnovijoj tehnologiji pulse dye tretman je bezbolan, bez oporavka s boljim rezultatima nego pulse dye laser.

Drugu veliku inovaciju čini tzv. Clear lift koji je bezbolan, bez oporavka i komplikacija. Što je najvažnije, Clear lift je jedini laser koji može ljeti tretirati crvenilo lica uz kapilare.

Kako bi tretman bio što bolji potrebno je dobro prikazati kapilare koje se ne vide golim okom tj vidjeti da li prevladavaju površne ili duboke kapilare koje daju crvenilo lica.

U tu svrhu uređaj visia daje najprecizniji prikaz kapilara što znatno pomaže doktoru da napravi tretman što bolje te isto tako kao kontrola nakon tretmana da se procjeni postignuti rezultat te odrede daljnje mjere.

>>Epilacija laserom - najbolja metoda za uklanjanje neželjenih dlačica

>>Celulit je bolest! Narančina kora upućuje na to da je u organizmu u tijeku upala

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije