Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Lifestyle Turistička patrola

Mjesto na kojem možete probati nesvakidašnje kombinacije hrane

Restoran Stari grad je gastronomska meka za goste i turiste u Đurđevcu
25. lipnja 2020. u 22:54 1 komentara 190 prikaza
djurdjevac
Foto: Damir Spehar/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/4

Pačja prsa u umaku od kestena. Zvuči sjajno. Pileća prsa punjena čvarcima. I to mami gosta. Beli žganci sa slaninom mirišu na cijeloj terasi restorana Stari grad. U ovom kraju tek su četiri mjesta gdje se može nešto pojesti, uz pizzeriju Zebra, restoran Picasso i onaj u hotelu Picok - za turiste i goste u Đurđevcu upravo je Stari grad gastronomska meka. Za znalce.

- Rodio sam se kao kuhar! Kuham od jutra do sutra,  volim to. Pa prvog piceka pekao sam već u šestom razredu s mamom Marijom. I tada je ispalo supe - kaže Tihomir Sabolović (45) pa objašnjava:

Restoran Vila Neretva Brudet kod istinskog zaljubljenika u Neretvu

- Evo piletina je naš domaći specijalitet. A čvarci su nekad bili hrana siromašnih, a danas im je cijena odletjela u nebo, u konkurenciji su i s biftekom. Spajamo okuse, ovakve kombinacije naći ćete samo na našem meniju - govori. Na tanjuru picok-rolice. U Đurđevcu je sve u znaku piletine - tu je punjena sirom i špekom, sve se topi. - Poslije toga dobro se pije - smiju se Podravci, a glavni kuhar restorana preporučuje smuđa na dravski u kukuruznom brašnu:

- Kukuruzno brašno je domaće, od susjeda koji u obližnjem selu Sveta Ana ima vodenicu. Ma radimo kao i naši stari nekad. Naši su djedovi ribe hvatali u Dravi, na tome smo svi u kraju odrasli... I što nam fali? Dobar tek... 

 

 

Ocjena

Izbor i kvaliteta jela (do 50 bodova) 46

Izbor i ponuda pića (do15 bodova) 12

Posluga i ljubaznost (do 10 bodova) 9

 

Dojmovi i prostor (do 20 bodova) 19

Ukupnost ponude (do 5 bodova)  4

 

Ukupno 90

vjenčanje
DAVOR IVANKOVIĆ
Svadba u Zadru mogla bi biti najskuplja u povijesti RH, a bijesne mladenke mogle bi uništiti hrvatski turizam
A1 Leadership Talks
DONOSI A1
Oni stoje iza proizvoda i tvrtki zbog kojih naši ljudi ostaju u Hrvatskoj: Poslovi budućnosti već danas su tu, viličaristi postaju menadžeri robotskih flota