Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Eksperiment

Mjesec dana je pio 10 limenki Coca-Cole dnevno i evo što mu se dogodilo

cola
Foto: Screenshot/You Tube
05.11.2016.
u 12:16

George Prior sve je to dokumentirao, a njegovi rezultati će vas iznenaditi

George Prior iz Los Angelesa, odlučio je piti 10 limenki Coca-Cole dnevno, mjesec dana kako bi vidio kako će to djelovati na njegovo zdravlje. Zapravo je želio saznati kako će tolika količina šećera utjecati na njegovo tijelo. Pratio je dnevne razine šećera u krvi, kolesterola i pojave upalnih procesa. Pratio je i promjene na težini, tjelesnom udjelu masnoća, krvnom tlaku i svako jutro mjerio glukozu.

Prije svog eksperimenta, ovaj 52-godišnjak je bio fit i konzumirao nemasno meso, povrće, pio vodu..., ali upustio se u ovaj izazov.

Povratak na vodu nakon rezultata

Sve je to dokumentirao, a njegovi rezultati će vas iznenaditi. Dobio je nešto više od 10 kilograma. Napomenuo je da je u tom razdoblju zabilježio povećanje masnoće u tijelu za 65 posto. On je imao koncentraciju masnoća od 9 posto, da bi se nakon mjesec dana to povećalo na 16 posto.

"Ja sam pokušao utjecati na ljude da provjere koliku količinu šećera konzumiraju. Svi moraju biti svjesni štetnih učinaka šećera na zdravlje. Djeca ne bi smjela piti Coca-Colu. Ali onda djeca ne bi trebala piti niti sokove, ali to će biti jako teško za roditelje koji vjeruju da je neki sok prirodan ili organski. To je samo šećer, a ne samo da ga ne bi trebala piti, već je to loše za njih. Mislim da ću se držati toga da pijem vodu", rekao je između ostalog George u svom videu nakon eksperimenta, piše Unilad.

Tri dana nakon povratka na režim bez Cole uspio je izgubiti dva kilograma. Primijetio je i porast energije i bolje raspoloženje.

Inače Georgeov prehrambeni eksperiment "10 Cokes a Day" zamišljen je kao podizanje svijesti o prevelikom konzumiranju šećera i njegovu utjecaju na zdravlje i ne odnosi se isključivo na konzumaciju popularnog gaziranog pića Coca Cole. Ovime je ponudio dodatan dokaz o štetnosti prouzrokovane tijelu zbog pogrešnih prehrambenih odluka te naglasio važnost očuvanja vlastitog zdravlja.

Ključne riječi

Komentara 11

MU
Mukowsky
12:45 05.11.2016.

E da je samo šećer najveći problem u Cola pićima!!! Ima tu svega, a još veći problem je ortofosforna kiselina. Probajte oprati WC s Colom pa će vam biti jasno. A dotični bi imao slične rezultati i da je pojeo i npr. 10 jogurta dnevno.

TH
than
23:07 05.11.2016.

Neka ju pije dulje, odu i zubi... Ortofosforna kiselina i nije toliki problem. Vec se organizam navikao na nju. Samo ne da mi se bas slusati sve, jer coca cola ima limenke razlicitog punjenja, pa ne znam o kojima se radi. No opce je poznato da je klasicni secer najveci otrov danasnjice. Trpaju ga svuda...

GF
gfrancic
07:55 06.11.2016.

koja anti propaganda za coca colu, što nije probao pepsi xolu, umro bi nakon 3 dana

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije