Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Maškare u Crikvenici preuzele vlast

Maškare u Crikvenici preuzele vlast
Foto: Promo
1/10
23.01.2019.
u 11:45

Dvije tradicionalne crikveničke maškarane povorke – Velika i Dječja – održat će se u nedjelju, 27. siječnja

Na radost velikog broja zaljubljenika, započelo je najveselije razdoblje u godini - razdoblje maškara.

Maškarano ludilo odvija se kroz osam nezaboravnih tjedana maškaranih zabava, velikih i malih povorki, kreativnih maski, čajanki za najmlađe, puno smijeha i dobrog raspoloženja. Sve je to dio nadaleko poznatog crikveničkog karnevala koji svoju priču gradi na tradiciji koju su oplemenjivale mnoge generacije Crikveničana.  Stoga s veseljem najavljujemo „Maškare 2019.“ u Crikvenici koje se održavaju sve do 6. ožujka.

Ovogodišnji program započeo je 12. siječnja primopredajom gradskih ključeva u ruke maškara te svečanim podizanjem maškarane zastave. Većina maškaranih događanja kao i subotnje maškarane zabave odvijaju se u Gradskoj sportskoj dvorani.

Već prvu subotu, 19. siječnja održana je jedna od najluđih maškaranih zabava na Kvarneru, s velikim brojem maštovitih maski koje su uživale u dobroj zabavi za koju se pobrinuo glazbeni gost, Mladen Grdović. Zabava je zajamčena i subotama nakon njega jer nas očekuju i druga poznata glazbena imena – Maja Šuput, Jole, Lidija Bačić, Hladno pivo i Vigor.

Foto: Promo

Dvije tradicionalne crikveničke maškarane povorke – Velika i Dječja – održat će se u nedjelju, 27. siječnja. Povorke su to koje iz godine u godinu okupljaju pedesetak grupa s ukupno 3.000 sudionika te veliki broj posjetitelja. Na njima sudjeluju brojne grupe s područja Kvarnera, razni gosti iz drugih krajeva, ali je ovo i najveća povorka umirovljenika iz cijele Hrvatske, koja ima i internacionalni karakter.

Čitanje šentence, koje će nas podsjetiti na neka protekla događanja u 2018., kao i spaljivanje mesopusta, održat će se u srijedu, 6. ožujka, na Trgu Stjepana Radića u Crikvenici, čime završava najluđi dio godine.

Novost ovogodišnjih Maškara je Škola maškaraneh tanci, pod vodstvom Elija Bašana, koja će se održavati svaki petak tijekom ove manifestacije u restoranu hotela International. Za školu maškaraneh tanci možete se prijaviti putem maila na info@tzg-crikvenice.hr ili telefonom 051/241-051. Primite partnera/icu za ruku i prepustite se u stručne ruke gospodina Bašana te zablistajte na plesnom podiju tijekom maškaranih zabava. U subotu 2. ožujka za sve sudionike plesne škole, ali i za sve druge zaljubljenike u ples, održat će se posebno plesno natjecanje -  Maškarani plesni maraton. Vrijedi dobro zagrijati noge jer pobjednički plesni par očekuje vrijedna nagrada.

Foto: Promo

Osim maškaranih tanci, u hotelu International u Crikvenici održavat će se i zabave za najmlađe – popularne dječje čajanke i tombula uz igre i animaciju. Poseban događaj djecu očekuje u srijedu 6. veljače u OŠ Zvonka Cara gdje će se održati Čakavsko maškarano zapolne, zabavni program za najmlađe u znaku čakavskih pjesmica i recitacija.

U ovogodišnjem programu maškara u Crikvenici uživat će i zaljubljenici u prirodu, jer se 16. veljače mogu pridružiti maškaranoj rekreaciji na svježem zraku, šetnji po Ljubavnoj cestici u organizaciji Planinarskog društva „Strilež“.

U maškaranom razdoblju Rivijera Crikvenica priprema posebne pogodnosti i povoljne paket aranžmane te se i ove godine pod nazivom „Vesela maškarana škrinjica“ kriju razni popusti u ugostiteljskim objektima, trgovinama, frizerskim i kozmetičkim salonima. Popis svih sudionika „Vesele maškarane škrinjice“ možete pronaći na letku „Maškare 2019. u Crikvenici“ i web stranci www.maskare.net. Posjetite i Facebook stranicu „Maškare Crikvenica“ kako ne biste propustili vidjeti mnoštvo fantastičnih fotografija kreativnih maski.

Foto: Promo

Posjetite Crikvenicu i otkrijte „maškare, ča moru maškare…“!

Plešite i pjevajte s nama i glazbenim gostima svake subote, budite dio Velike i Dječje povorke, sudjelujte u Školi maškaraneh tanci, posjetite Maškarani pikado turnir, a najmlađe odvedite na Maškaranu čajanku. Budite dio Maškara u Crikvenici, maškarana Rivijera Crikvenica vas čeka!

Organizator „Maškara 2019.“ je Turistička zajednica Grada Crikvenice, a suorganizator „Ekskluziva“ d.o.o. Rijeka.

Generalni pokrovitelj je Grad Crikvenica, a pokrovitelji su Hrvatska turistička zajednica, TZ Kvarnera, „Jadran“ d.d. Crikvenica, „Eko-Murvica“ d.o.o., Županijska lučka uprava Crikvenica, „Adrialin“, „Lidl“ Hrvatska, Ožujsko pivo, „Pavlomir“ d.o.o., hotel „Marina“ Selce, hostel „Karlovac“ Selce, DC „Mihurić“ Selce, „Marinero Tours“, Erste bank, Novi list, Radio OK, „Hyper dizajn“ d.o.o.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije