Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tele2 Turistička patrola

Ljeti se od gostiju ni za kavu nema vremena, posjeti se ne primaju

brač
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
1/6
31.07.2015.
u 08:19

Šveđana je puno zahvaljujući seriji ‘Božić na suncu’, snimanoj u Bolu

Slogan “Ljubav je bol, a Bol je na Braču” sada je passé.

– Mnogi parovi, pogotovo stranci, dolaze na Bol kako bi se vjenčali. Ili na plaži Zlatni rat ili iznajme brod. Matičar ima pune ruke posla. Čak ima i nekoliko stranca koji su se ovdje zaljubili, oženili se našim djevojkama i doselili – vele mi u mjestu kojim dominira Zlatni rat, kojim se naš turizam reklamira u svijetu. U drugim mjestima na otoku, kad sam spomenuo da idem na Bol, neki odmahnu rukom.

– Oni su onako, pomalo, sami za sebe – rekla mi je gospođa iz Nerežišća. – Žive od turizma toliko dobro da im ljeti ne idemo u posjet, nemaju vremena ni kavu skuhati.

A gosti su u Bolu, ove godine, i to u tisućama – Šveđani.

– Tu u Bolu snimala se švedska dječja serija “Božić na suncu”, a ono što su zimus gledali na TV–u, odlučili su Šveđani ovog ljeta vidjeti uživo. I zaista ih je došlo mnogo – govore mi Bolke. Tako se nazivaju žene s Bola. Muškarci su Boljani. A oni kažu: – Vidiš li onaj rt, na kontra strani od Zlatnoga rta? Na njemu je benediktinski samostan, koji se trenutačno preuređuje. Bit će otvoren dogodine, ali ima groblje s najljepšim pogledom na svijetu!

Mjesta više nema, ali ima crnog humora: Dali su benediktinci da se pokapaju i domaći, pa su sretnici uhvatili mjesta.

Ono što ovdje turist treba vidjeti jest, dakako, Zlatni rat, slavna plaža kojom se svijetu diči cijela Hrvatska. Prevrtljiv je rat, vrh mu se okreće doslovce, kako vjetar puše – malo je lijevo, malo desno. Atrakcija je i kuća u kući.

– Dva su pomorca počela graditi zidove oko kuće seljaka želeći ga potjerati, ali su poginuli na moru, a taj seljak, Marko mu je bilo ime, živio je do kraja na miru, na svom imanju – kažu u mjestu.

>> Splitski pretorijanci imaju i kopije, naplaćuju selfije s turistima 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije