Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
"sramite se"

Kupci H&M-u: Prestanite nam lagati! Ako su ovi modeli plus size, onda su sve žene debele

H&M
Foto: H&M
1/2
15.01.2014.
u 08:45

Švedski modni brend H&M našao se pod rafalnom paljbom kada je prošlog tjedna u poštanske sandučiće u Švedskoj, a zatim i u SAD-u stigao njegov novi katalog odjeće.

Švedski modni brend H&M našao se pod rafalnom paljbom kada je prošlog tjedna u poštanske sandučiće u Švedskoj, a zatim i u SAD-u stigao njegov novi katalog odjeće.

– Jesu li oni normalni? "Ovo" je plus size model? – poruke su koje su preplavile Twitter.

Kupcima nije jasno zašto liniju "plus" koja je namijenjena damama s viškom kilograma reklamiraju djevojke i žene koje izgledaju "normalno", pa čak i vitko.

– Sramite se! – tvitala je jedna korisnica, dok je druga zaključila da "nije čudno da djevojke osjećaju pritisak jer moraju izgledati na točno određeni način".

U raspravu se uključila i plivačica Emma Igelström iz Švedske, domovine H&M-a, koja je inače poznata kao zagovornica borbe protiv bulimije, prenosi Local.

H&M mora preuzeti odgovornost za ovo. Pa oni su sponzor švedskog olimpijskog tima, a dopustili su si da na ovaj način ojačaju stav kako je izrazita mršavost pravi i jedini ideal – kazala je plivačica.

Iz modne kuće javili su se priopćenjem u kojem su naveli da djevojke s reklamnog kataloga nose odjeću veličine 44 pa nadalje, što je "standard za te linije". Plus size linije, kažu u H&M, većina modnih kuća drži u konfekcijskim brojevima 42-54.

Dodali su kako je moguće da je sve stvar interpretacije, dok je švedski list Expressen ustvrdio da bi djevojke iz H&M-ova kataloga mogle odjenuti veličinu M, što je potvrdila i Igelström: "Ja sam veća od njih, a nosim M".

Kad je iz H&M-a stigla vijest da svi njihovi modeli u reklamnom katalogu nose odjeću u veličini od 42 do 54, utvrđeno je da to baš i nije tako.

Model Sabina Karlsson, koju u međunarodnim poslovima zastupa agencija Ford Models, vodi se kao model "veličine 40", no njezin švedski agent Mikas na svojim internetskim stranicama tvrdi kako Sabina nosi broj 42. Bila ona 40 ili 42, ipak ispod plus size.

No, upravo je Sabina model za H&M i, kad je cijela ova stvar izašla na vidjelo, na Sabininu profilu konfekcijski je broj izmijenjen u 42-44, a to su pravdali time da je Sabina fotografirana u veličini 44 i da joj ona stoji kao salivena pa su morali osvježiti podatke na stranici.

Takvo objašnjenje nije naišlo na odobravanje. Novinarka Frida Boisen u kolumni za švedski Expressen napisala je: "Naravno da možete odjenuti haljinu u veličini 44 djevojci koja nosi veličinu M. Prestanite lagati svojim kupcima!

Izgledaju li vama ove djevojke kao da imaju problema s viškom kilograma?

Sabina za H&M

Plus size model Myla Dalbesio za H&M.

>>Plus-size model Crystal Renn ima konkurenciju – 23-godišnju Robyn

>>Plus size modeli golotinjom se bore protiv anoreksije u modi

Komentara 9

K2
kritičar_2
09:42 15.01.2014.

Da imaju pet kg još, bili bi pravi komadi.

Avatar messerschmidt
messerschmidt
09:12 15.01.2014.

Meni izgledaju super.

MO
modovisisajteMaraschino
11:55 15.01.2014.

cure su super... barem nisu one "afingere" obukli koje nazivaju modelima

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije