Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Modna angažiranost

Plus size modeli golotinjom se bore protiv anoreksije u modi

debele (1)
plusmodelmag.com
12.01.2012.
u 00:01

Današnji modeli imaju u prosjeku 23% niži BMI od običnih žena, dok je prije samo 20 godina ta razlika bila osam posto

Plus size modeli odlučili su doliti ulje na vatru kada je riječ o anoreksiji u modnome svijetu. U siječanjskom izdanju Plus Model Magazin donosi fotografiju plus size modela Katye Zharkove s mladom djevojkom, koja izgleda pothranjeno, da ne kažemo anoreksično.

Časopis u provokativnom editorijalu donosi i interesantne podatke, poput onoga da današnji modeli imaju u prosjeku 23% niži indeks tjelesne mase od prosječnih žena, dok je prije samo 20 godina ta razlika bila osam posto.

– Prije 10 godina plus size modeli nosili su brojeve od 42 do 48, a danas nose od 36 do 44, a većina modela koje viđate po pistama ima indeks tjelesne mase koji odgovara oboljelima od anoreksije – navode u časopisu. Dodaju kako čak polovica žena nosi broj 44 ili veći, no ti se brojevi ne mogu naći u većini dućana.

Ostatak eksplicitnog editorijala, koji ne ostavlja ravnodušnim, pogledajte OVDJE.

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije