Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Restoran Ulika, Selce

‘Kupači, hrana vam je na stolu’

Turistička sezona u Selcu
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
1/2
02.08.2021.
u 08:55

To je jedino mjesto u Selcu koje radi cijelu godinu, a ondje jedu i turisti i policajci i suci i radnici obližnjih trgovina

U restoranu Ulika (istarski izraz za maslinu), osjećate se kao kod majke ili bake na ručku. Kupate se na plaži tu na rivi, a onda konobar viče s terase restorana:

– Idemo! Hrana je na stolu, vruće je, požurite...

Jedna je to od najboljih konoba u mjestu, a meni se sastoji od plave ribe, liganja, dagnji sve do pizza...

– Lokalni ribar Josip svako malo pronese kantu s ribom ovdje po terasi, od orada, bude koji šanpjer, koji zubatac, škampi dakako. I onda gosti veselo biraju što žele da im spremimo – govori Zoran Mikola (36), čovjek koji je kao časnik preplovio na kruzerima sva svjetska mora.

To je jedino mjesto u Selcu koje radi cijelu godinu, a ondje jedu i turisti i policajci i suci i radnici obližnjih trgovina.

Selce je mirno mjesto, puno je plaža, a ulice sve jednosmjerne. Ali, kad turist sjedne tu u Uliku, ne žuri mu se nikamo. Malo se kupa, malo jede, pa popije bevandu. Ručak za dvoje: crni rižoto od sipe (80) i tagliata biftek (110) – manje od dvije stotine kuna. 

 

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar EtTore
EtTore
16:21 02.08.2021.

kad pocinje sezona?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije