Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
neobična odluka

Knjižnica u SAD-u uvela novu 'valutu': Omogućili ljudima da zakasninu plate - fotografijom mačke!

Shutterstock
14.03.2024.
u 13:30

Na ideju su došli jer je značajan broj mladih posjetitelja skupio naknade od početka pandemije

Tko bi pomislio da bismo jednog dana mogli koristiti sliku mačke kao valutu? Pa, u nastojanju da potaknu korištenje knjižnice, Worcester Public Library u Massachusettsu prihvaća fotografije mačaka kao plaćanje za neizmirene kazne za izgubljene ili oštećene materijale iz knjižnice tijekom ovog mjeseca, piše NBC New York.

Službenici knjižnice kažu da je značajan broj mladih posjetitelja skupio naknade od početka pandemije i nadaju se da će program za fotografiranje mačaka potaknuti njihov povratak.

"Čak i ako nemate mačku, još uvijek je možete nacrtati", rekao je izvršni direktor javne knjižnice Worcester Jason Homer. "Čak i ako je to jedna od velikih mačaka, poput tigra ili lava, i bit ćemo sretni što ih vidimo." Program je do sada bio uspješan, s više od 400 računa očišćenih u prvih pet dana ožujka.

Na web stranici knjižnice pojašnjeno je da program nije ograničen na slike mačaka: "Primit ćemo i počasne mačke, pa nam možete pokazati sliku ili crtež psa, rakuna, orke, kapibare ili bilo koje druge životinje."

Urnebesne fotografije pasa koji pokušavaju uhvatiti komadiće sira 😂

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije