Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Svježa doza humora

Klaunovi, zečevi iz šešira, korzeti... Cirkus je stigao u grad

circus (1)
Foto: Arhiva VL
1/14
29.08.2012.
u 15:25

Svijet je preplavila epidemija negativnih emocija, upozoravaju dizajneri koji se protiv toga bore humorom i pozitivnom energijom, pozivajući na zabavno cirkusiranje

Neprestano se govori o krizi koja je sve pritisnula, svi se brinu i strahuju, sve je negativno, a negativnost je zarazna... No postoji i manjina koja toliko ne brine o teškoćama jer zna da se mora ulagati više pozitivne energije nego u "normalnim" vremenima, kaže dizajnerska legenda Gaetano Pesce koji je u to ime osmislio sofu Il Giulare (Dvorska luda) nadahnutu cirkuskim humorom i ironijom.

U takvo raspoloženje sjajno se uklapa Vitrin klasik Ball Clock – živahni sat s raznobojnim kuglicama, pa stolac Harlequin hrvatske dizajnerice Željke Kavran, duhoviti lusteri-šeširi koje je kreirao Jake Phipps, Selettijev stol A La Carte sastavljen od ploča u obliku golemih igraćih karata...

U "revijalnom su tonu" i Acrilina stolica u obliku korzeta, i "hibrid" baršunaste sjedalice i zastora Wit & Humour... Nadahnuće cirkusom pršti iz Progettijeva istoimenog sata i Alessijevih zečića koji čačkalice izvlače iz šešira, a zabavni su "cirkusanti" i posude s klaunovskim nosom čiji dizajn potpisuje Tomas Kral, te porculanska klaunovska kolekcija Jaimea Hayona.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije