Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Konoba Mika, Novigrad

Kad se sin ženio, gosti Nizozemci bili i na piru

Foto: Marko Dimic/PIXSELL
1/15
28.07.2021.
u 08:46

Ovdje zaista nude vrhunsko jelo, ponuda vina je odlična, baš kao i ugođaj, ali i ekipa koja se tu okuplja

Mika je prava dalmatinska konoba. Iz nje puca pogled na borovu šumu i donju plažu, unutra su drveni stolovi, kormilo na zidu... Otac Miro i sinovi Tomislav i Vice, dok se priprema zlatna plata, pričaju mi o tome kako rade već dvadeset godina.

Sve najbolje od ribe, mesa i povrća ide baš na nju: pržene dagnje, lignje, kozice… Svega tu ima, i to obilno, a cijena je 180 kuna za dvije osobe.

– Zašto zlatna, pitam.

– Pa došla je ekipa kojoj je biznis doslovno bio zlato. Jedan od njih nije znao što bi sve probao, naručio je od svega pomalo i eto…. – smije se Miro Vlatković dok nam toči istarsku malvaziju, nevjerojatno ugodan čovjek. Cijene su uistinu povoljne, a oni koji jednom dođu uvijek se vrate.

05.07.2021., Novigrad - Turisticka sezona u Novigradu. Photo: Marko Dimic/PIXSELL
Foto: Marko Dimic/PIXSELL

– Kad sam se ženio, na pir mi je došlo dvoje Nizozemaca koji su ovdje stalni gosti. Oni dolaze od otvaranja. Valjda su zadovoljni ponudom i s nama – smije se vlasnikov sin Tomislav, dok mi njegov brat Vice pokazuje netom snimljenu fotografiju na kojoj na bačvi u moru peče meso za ekipu.

Ovdje zaista nude vrhunsko jelo, ponuda vina je odlična, baš kao i ugođaj, ali i ekipa koja se tu okuplja. Tri su sata prošla u trenu. Bolje ne može.

IZBOR I KVALITETA JELA (DO MAKS. 50 BODOVA) 48

IZBOR I PONUDA PIĆA (DO MAKS. 15 BODOVA) 14

POSLUGA I LJUBAZNOST (DO MAKS. 10 BODOVA) 10

DOJMOVI I PROSTOR (DO MAKS. 20 BODOVA) 19

UKUPNOST PONUDE (DO MAKS. 5 BODOVA) 5

UKUPNO: 96

Komentara 1

Avatar EtTore
EtTore
18:02 28.07.2021.

Dobro je, niste tukli goste!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije