Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pizzeria Nina, Glavica 1, Banjole

Kad se naš picajol ženio konobaricom, dva dana nismo radili

Turistička patrola Večernjeg lista u mjestu Banjole
Foto: Srecko Niketic/PIXSELL
1/2
04.07.2022.
u 10:00

Svi su u Banjolama čuli za pizzeriju Nina. Goste se ne može prevariti, znaju oni što je dobro.

Nina je u Banjolama sigurna oklada od 24 restorana koliko ih ima. Pizza se tu peče gotovo četiri desetljeća, oni znaju što rade.

– Naš picajol Mile došao je raditi pizze kad je imao 18 godina. I danas je u našoj kuhinji, 28 godina kasnije. No nije sam.... Upoznao je konobaricu u susjednom lokalu, došla je i Leana raditi k nama, a kad su se njih dvoje vjenčali, na pizzeriju smo napisali "Danas i sutra ne radimo. Naš picajol ženi se našom konobaricom pa smo svi na svadbi." I dva dana smo slavili. Ostalih 36 godina smo radili – govori gazdarica Danijela Blašković pa dodaje:

– Mnogo je gostiju koji su tijekom gotovo četiri desetljeća prošli terasom ove naše kuće. Mnogo se ljudi ovdje zaljubilo, pa došlo s djecom, njihova djeca danas dolaze sa svojom djecom. Znam često čuti: "Sjećate li se mene? Ja sam kao mala curica dolazila s roditeljima, eto me sada sa svojom malom djevojčicom." Kako se ne bismo sjetili!

Dok ona govori, Mile peče pizze, a Leana se veselo osmjehuje gostima na terasi. Puno je, gužva, čeka se u redu. Svi su u Banjolama čuli za pizzeriju Nina. Goste se ne može prevariti, znaju oni što je dobro.

29.06.2022., Banjole - Turisticka patrola Vecernjeg lista u mjestu Banjole. Pizzeria Nina. Photo: Srecko Niketic/PIXSELL
Foto: Srecko Niketic/PIXSELL, ilustracija

 

– Kod nas nema pjenica, nema posteljica, nema ekskluzivnih jela. Mi smo praktički menza za turiste. Najedu se i idu dalje – govore tu na Glavici. Pas Lino (8), mješanac terijera i pudla, spava ispod stola. Vruće mu je. No, ako ostane kome koji komad bifteka, odmah maše repom. Voli i meso iz juhe... Pizza je vrlo fina, pescatore, speciale, cacciatora, fantasia, rucola, focaccia, alla istriana... jednostavna i sočna. Nema pretjerivanja, ovo je mjesto gdje gosta neće dočekati – neočekivano. Okusi su na koje smo navikli. Hvale i lazanje i tjestenine. Odličan tiramisu stiže u posebnoj teglici. Ugodno je ovdje. Račun za dvojicu Večernjakovih reportera – 137 kuna. Odlično, kao da smo kod kuće, u pizzeriji na Trešnjevci, a ne usred sezone na obali…

Izbor i kvaliteta jela-(do 50 bodova) 44
Izbor i ponuda pića-(do 15 bodova) 12
Posluga i ljubaznost-(do 10 bodova) 9
Dojmovi i prostor-(do 20 bodova) 17
Ukupnost ponude-(do 5 bodova) 4
Ukupno: 86

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije