Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Lifestyle Turistička patrola

Kad se naš picajol ženio konobaricom, dva dana nismo radili

Svi su u Banjolama čuli za pizzeriju Nina. Goste se ne može prevariti, znaju oni što je dobro.
04. srpnja 2022. u 10:00 1 komentara 10170 prikaza
Turistička patrola Večernjeg lista u mjestu Banjole
Foto: Srecko Niketic/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/2

Nina je u Banjolama sigurna oklada od 24 restorana koliko ih ima. Pizza se tu peče gotovo četiri desetljeća, oni znaju što rade.

– Naš picajol Mile došao je raditi pizze kad je imao 18 godina. I danas je u našoj kuhinji, 28 godina kasnije. No nije sam.... Upoznao je konobaricu u susjednom lokalu, došla je i Leana raditi k nama, a kad su se njih dvoje vjenčali, na pizzeriju smo napisali "Danas i sutra ne radimo. Naš picajol ženi se našom konobaricom pa smo svi na svadbi." I dva dana smo slavili. Ostalih 36 godina smo radili – govori gazdarica Danijela Blašković pa dodaje:

– Mnogo je gostiju koji su tijekom gotovo četiri desetljeća prošli terasom ove naše kuće. Mnogo se ljudi ovdje zaljubilo, pa došlo s djecom, njihova djeca danas dolaze sa svojom djecom. Znam često čuti: "Sjećate li se mene? Ja sam kao mala curica dolazila s roditeljima, eto me sada sa svojom malom djevojčicom." Kako se ne bismo sjetili!

Dok ona govori, Mile peče pizze, a Leana se veselo osmjehuje gostima na terasi. Puno je, gužva, čeka se u redu. Svi su u Banjolama čuli za pizzeriju Nina. Goste se ne može prevariti, znaju oni što je dobro.

Turistička patrola Večernjeg lista u mjestu Banjole | Autor : Srecko Niketic/PIXSELL Foto: Srecko Niketic/PIXSELL 29.06.2022., Banjole - Turisticka patrola Vecernjeg lista u mjestu Banjole. Pizzeria Nina. Photo: Srecko Niketic/PIXSELL

 

– Kod nas nema pjenica, nema posteljica, nema ekskluzivnih jela. Mi smo praktički menza za turiste. Najedu se i idu dalje – govore tu na Glavici. Pas Lino (8), mješanac terijera i pudla, spava ispod stola. Vruće mu je. No, ako ostane kome koji komad bifteka, odmah maše repom. Voli i meso iz juhe... Pizza je vrlo fina, pescatore, speciale, cacciatora, fantasia, rucola, focaccia, alla istriana... jednostavna i sočna. Nema pretjerivanja, ovo je mjesto gdje gosta neće dočekati – neočekivano. Okusi su na koje smo navikli. Hvale i lazanje i tjestenine. Odličan tiramisu stiže u posebnoj teglici. Ugodno je ovdje. Račun za dvojicu Večernjakovih reportera – 137 kuna. Odlično, kao da smo kod kuće, u pizzeriji na Trešnjevci, a ne usred sezone na obali…

Turistička patrola Večernjeg lista u mjestu Banjole TURISTIČKA PATROLA: BANJOLE 'Mirno je ovdje, mjesto nema ni tisuću stanovnika, nema kuća uz more, nema čak ni glavnog trga' recepti poznatog chefa Po preporuci Filipa Horvata: Lagani ljetni obroci od rajčice i burrate, lubenice i kozica, ribe i kukuruza domaća kuhinja Restoran Citadela: 'Ne postoji fiš od fileta, otkoštene ribe. Moraju biti i glava i rep i kosti!'

OCJENE

Izbor i kvaliteta jela-(do 50 bodova) 44
Izbor i ponuda pića-(do 15 bodova) 12
Posluga i ljubaznost-(do 10 bodova) 9
Dojmovi i prostor-(do 20 bodova) 17
Ukupnost ponude-(do 5 bodova) 4
Ukupno: 86

BEZ IMALO MUKE
Otkrila kako se riješiti plijesni na rubovima tuš-kabine, a svi su oduševljeni
Argentum
Ljeto u svim bojama
Znate li da je fotogeničnost samo mit? Otkrivamo kako zapravo uvijek možete biti 'lijepi'
  • Važna obavijest

    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Avatar EtTore
    EtTore:

    Izgubili ste silne solde!