Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U znaku kulture

Jovan Kolundžija za ljubitelje klasične glazbe u Eufrazijani

kolundžija
nnn
19.08.2011.
u 18:21

Produkciju i realizaciju Festivala potpisuje glazbeno-scenska djelatnost Pučkog otvorenog učilišta

U povodu 50. godišnjice festivala klasične glazbe “Koncerti u Eufrazijani”, večeras u bazilici u Poreču, nakon 17 godina, ponovno nastupa violinist svjetskog glasa Jovan Kolundžija.  Riječ je o prvom u nizu od 13 koncerata namijenjenih ljubiteljima klasične glazbe koji će biti izvedeni u jedinstvenom ambijentu bazilike koja je pod zaštitom UNESCO-a.

Festivalski niz izvedaba u Poreču otvorili su Zagrebački solisti. Pokrovitelji su ove kulturne manifestacije Ministarstvo kulture, Istarska županija, Grad Poreč, TZ županije i grada te AKF Zagreb. Produkciju i realizaciju festivala potpisuje glazbeno-scenska djelatnost Pučkog otvorenog učilišta Poreč.

Ključne riječi

Komentara 3

MA
mališa
18:31 19.08.2011.

Violinista svetskog glasa, Srbin Jovan Kolundžija, u bazilici koja je remek delo vizantijske arhitekture. To mora biti vrhunsko izvođenje.

MA
mališa
20:24 19.08.2011.

Šta, otkud ovi minusi na komentar. Ne znam da li su zbog srpskog violiniste ili bazilike koju je podigao vizantijski car Justinijan I.

Avatar alien79
alien79
10:58 20.08.2011.

Jel Jovica širio kulturu u \'srcu Srbije\'

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije