Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Isprobajte

Jednostavnim trikom spriječite magljenje dioptrijskih naočala prilikom nošenja zaštitne maske za lice

Shutterstock
15.07.2020.
u 11:06

Nošenje maski je obavezno, a evo kako si olakšati ako uz nju nosite i dioptrijske naočale.

U ponedjeljak je na snagu stupila odluka Nacionalnog stožera da je nošenje zaštitnih maski obavezno u tramvaju, trgovinama i svim zatvorenim prostorima. Iako se većina pridržava ove odluke, nije lako onima koji nose dioptrijske naočale jer se one gotovo cijelo vrijeme zamagljuju.

Dobra vijest je da se to može spriječiti jednim jednostavnim trikom!

Nacionalni centar za biotehnološke informacije otkrio je da dioptrijske naočale prije nošenja treba oprati sapunom i ostaviti ih da se osuše na zraku. Tajna je u tome da sapun ostavlja tanki sloj na staklu i sprječava pojavljivanje magle. Također, pasta za zube, šampon za bebe i pjena za brijanje mogu poslužiti i odraditi isti posao.

Pogledajte kako lako izračunati koji SPF faktor vam odgovara:

Još jedna metoda je da masku stavite visoko preko nosa, a naočale zatim preko nje kako biste spriječili protok zraka. 

Zadnji savjet osvanuo je u jednom videu gdje anonimna žena pokazuje da stavite papirnatu maramicu unutar maske, preko nosa, kako bi ona upila vlagu i spriječila maglu na naočalama, prenosi The Sun.

Komentara 1

DU
Deleted user
11:09 15.07.2020.

Nosim masku, ali se pitam da li isto smrdi ako prdn.š u gaće ili bez gaća?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije