Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VAŽNOST LABORATORIJSKIH PRETRAGA

Jednostavnim pretragama moguće je rano otkrivanje zdravstvenih problema i to je ključ u borbi protiv malignih bolesti

Poliklinika Medikol
05.01.2023.
u 10:06

Maligne bolesti su značajni zdravstveni problem u cijelom svijetu, a u Republici Hrvatskoj predstavljaju drugi uzrok smrti iza kardiovaskularnih bolesti

Rak prostate i rak dojke najčešće su maligne bolesti u Hrvatskoj, a otkriti samu bolest prije nego što se jave klinički simptomi ključno je za uspjeh u borbi protiv svih malignih bolesti. U TV studiju Večernjeg Ana Abrahamsberg ugostila je magistru Jelenu Vrdoljak, specijalisticu medicinske biokemije, Poliklinički odjel medicinsko-biokemijskog laboratorija Poliklinike Medikol, koja je otkrila kakva je povezanost malignih bolesti i reproduktivnog zdravlja žena, zašto je važno raditi pregled prostate za muškarce i kako se bolesti mogu otkriti u ranoj fazi vađenjem tumorskih markera. Uz maligne bolesti, magistra Vrdoljak objasnila je zašto je dobro obaviti pretrage za imunološke i reumatske bolesti te kako doći do važnih dijagnoza vezanih uz intoleranciju na gluten.

Na nagradnom natječaju Večernjeg lista i Poliklinike Medikol čitatelji su imali šansu osvojiti besplatno vađenje i određivanje vrijednosti tumorskih markera, a pretraga se mogla obaviti u Poliklinici Medikol Podružnici Čakovec. Upravo su tumorski markeri vrijedan nalaz koji svakom liječniku može pomoći u prevenciji i liječenju malignih bolesti.

Više o temi pogledajte u TV emisiji:

Sadržaj nastao u suradnji s Poliklinikom Medikol.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije