Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
čudno, ali istinito

Izrekli ste 'volim te' nakon seksa? Evo zašto ste sada u problemu

Seks na plaži
Foto: Thinkstock
25.08.2015.
u 08:47

Zavođenje i udvaranje, upoznavanje i razgovori odličan su temelj za dobar razvoj veze, a seksualni odnosi samo su "dragulj na kruni" na koji valja malo pričekati

Zaljubljenost, ljubav i seks u čistoj su korelaciji. Barem bi trebali biti.

Izreći te dvije slatke riječi "volim te" zaista ne bi trebalo biti nešto što vam može poremetiti ljubavnu ravnotežu – nagore. Ipak, prema istraživanju provedenom na Sveučilištu Illinois, a u kojem je sudjelovalo 300 studenata, upravo to će se dogoditi ako ove dvije riječi izgovorite u krivo vrijeme, nakon seksa, a niste u vezi koja ima čvrste temelje.

Izgovaranje ovih riječi može dovesti i do prekida veze, posebice ako vaša veza ima kratku povijest i niste još načistu u kojem smjeru se razvija.

Rezultati su pokazali da su veze čvršće ako se par ne žuri s upuštanjem u seksualne odnose. Oni koji se prije prepuste strastima prije će se i razići jer nisu imali dovoljno vremena za korake potrebne za razvoj veze.

Istraživači sa Sveučilišta Cornell dali su slične zaključke nakon provedenog istraživanja: veza će biti stabilnija ako se ne žurite s upuštanjem u prvi zajednički seksualni odnos.

Dajte si dovoljno vremena da se upoznate i doznate koliko ste zapravo kompatibilni.

Zavođenje i udvaranje, upoznavanje i razgovori odličan su temelj za dobar razvoj veze, a seksualni odnosi samo su "dragulj na kruni" na koji valja malo pričekati.

Na ovaj način se stvara čvršća emotivna povezanost i plodno tlo za kvalitetan razvoj veze, navodi se u zaključcima istraživanja.

>>Ovo je 7 razloga zbog kojih nas ljubav čini sretnijima

>>21 zabavno i seksi pitanje s kojim ćete začiniti vašu vezu

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije