Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Halo, doktore!

'Imam problem s umnjakom, koji nikako da izađe i bolno je. Što mi je činiti?'

Bolni zubi
Foto: pixabay
12.11.2014.
u 09:11

Naši liječnici savjetuju kako čuvati zdravlje, liječiti se, olakšati tegobe...Posjetite internetsku stranicu ordinacije i postavite pitanje liječnicima: www.ordinacija.hr/halo-doktore

P: Imam problem s umnjakom, koji nikako da izađe. Slikala sam zube, stomatolog kaže da su se svi lijepo razvili i da neće biti problema. No, meni problem stvara umnjak donje vilice s desne strane. Kad perem zube, ne mogu niti taknuti to područje jer me toliko boli, uho me boli također, ali i žlijezde su mi ispod tog zuba otekle. Je li ovo normalno ili trebam opet posjetiti stomatologa?

O: Teško nicanje umnjaka jest čest problem u dentalnoj medicini. Nešto sprečava taj zub da nikne – ili nedostatak prostora u čeljusti ili nepravilno usmjeren smjer nicanja, zavinuti korijeni i slično. Umnjak koji nije dokraja niknuo je neugodan problem jer oko takvog zuba zubno meso ne prilježe čvrsto pa se stvaraju područja u kojima se skuplja hrana. Taj dio je inače teže pravilno očetkati i nastaje upala tzv. perikoronitis. Terapija je vađenje umnjaka. Sve druge terapije, poput ispiranja tog džepa, antibiotici, obrezivanje zubnog mesa itd. samo su privremene mjere i samo će produljiti probleme.

>>'Imam 36 godina i česte vrtoglavice. Što može biti uzrok?'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije