Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 157
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Moda za interijere

I dom se voli odjenuti u pepita

pied (1)
Foto: Arhiva VL
1/9
06.07.2012.
u 15:37

Jedan od najomiljenijih modnih uzoraka svih vremena fino se udomaćio u interijerima, od prepoznatljive crno-bijele klasike do drukčijih dvobojnih kombinacija

Španjolski pepita, engleski houndstooth, francuski pied de poule... Kultna tkanina prepoznatljivog crno-bijelog uzorka već stoljećima ne izlazi iz mode. Gotovo da nema slavne žene koja je nije nosila, od legendarne Coco Chanel do ekscentrične Lady Gage. Jedan od najomiljenijih modnih uzoraka svih vremena fino se udomaćio i u interijerima.

Pepita je vizualno toliko moćna da su dovoljne već sitnice. Jednobojne površine u modernim bijelim ili crno-bijelim prostorima mogu se fino razigrati s veselim detaljima pepita uzorka.

Kad je cijeli komad namještaja “odjeven” u pepita, okolni prostor poželjno je minimalistički “pročistiti” jednobojnim predmetima, ali ne nužno strogih linija. S pepita se izvrsno slažu i neobično oblikovane stvari.

Savršenu crno-bijelu ravnotežu neće narušiti crvena boja kojom se sjajno mogu oplemeniti pepita kombinacije, osobito ako se uzorak proteže većom površinom poput zida. Crvena će snažno udahnuti život takozvanim nebojama crnoj i bijeloj.

Odmak od uobičajene pepita klasike drukčije su dvobojne kombinacije: smeđe-bijelo, sivo-bijelo, smeđe-bež, ružičasto-bež... U Vitrinoj kolekciji dekorativnih tkanina “repeat” može se naći i osebujna hrđavo-ružičasta pepita.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije