Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DVOSTRUKO VIŠE REZERVACIJA

Za Šveđane Hrvatska u 2021. uz bok Kreti, Rodosu, Cipru i Antalyi

Split: Turisti razgledavaju grad
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/3
07.12.2020.
u 20:05

Cjepivo potaknulo želju za putovanjima u zemlji iz koje nam je ove godine došlo nešto više od 40.000 turista

Šveđanima će Hrvatska dogodine biti među najpopularnijim turističkim destinacijama. Dobre vijesti za naš turizam proizlaze iz podataka turoperatora TUI Nordic, a da stvar bude bolja, prenosi ih i švedski turistički portal Travel News, otkriva Vedran Sušić, direktor predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Švedskoj.

U toj je zemlji, inače, prošli tjedan rezervirano dvostruko više putovanja nego tjedan prije, a kada se te brojke usporede s podacima prije mjesec dana, broj rezervacija čak se utrostručio. Pritom, Hrvatska je iskočila kao jedan od favorita za ljetovanje 2021., u drušvu s Kretom, Rodosom, Ciprom i Antalyom.

O rastućem interesu za putovanja, koje prati i skok u broju rezervacija, utjecale su vijesti o skoroj mogućnosti cijepljenja protiv COVID-19, kažu u TUI-ju Nordic.

– A na opću klimu vezanu uz putovanja u 2021. uz dobre vijesti o cjepivu svakako utječe i velika želja za putovanjima na velikim turističkim tržištima kao što su Njemačka ili Velika Britanija – kaže Adam Györki, voditelj komunikacija u TUI-ju.

Inače, popularnost hrvatskog turizma proteklih godina osjetila se i u Švedskoj. Lani nam je iz te zemlje stiglo više od 300.000 turista. Ova godina korone ni po jednom parametru nije usporediva s proteklim godinama, a naročito su se prorijedili gosti iz udaljenijih zemalja, ali u 11 mjeseci Hrvatsku je svejedno posjetilo nešto više od 40.000 Šveđana.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije