Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Lifestyle

Hrvatska poludjela za kuponskom prodajom

Na internetskom nebu sve je više portala koji kupce privlače povoljnim popustima na putovanja, tretmane ljepote, kinoulaznice, ručkove...
14. siječnja 2011. u 09:00 1 komentara 37 prikaza
internet
Foto: VL

Sniženja, popusti, akcije, plati jedan, odnesi kući dva, kupi, kupi, kupi.... sa svih strana zamamne ponude izvlače vam i posljednji novčić iz lisnice. No kupnja u pola cijene prilika je koja se ne propušta – barem tako misle, a u praksi se pokazalo točnim, osnivači portala koji nude jeftiniju i povoljniju kupnju proizvoda, usluga, čak i putovanja. 

Bum na tržištu 

U posljednjih godinu dana domaće su tržište preplavili portali specijalizirani za popuste, a osim što kupcima štede novac probili su i barijeru on-line šopinga koji je mnogim Hrvatima bio odbojan. Led je, prije gotovo godinu dana probila kolektiva.hr, a danas, kaže Ivan Božulić, posluju čak u šest zemalja: Sloveniji, Bugarskoj, Rumunjskoj, Srbiji te zapošljavaju osamdesetak ljudi. 

– Osim newslettera s dnevnom ponudom koji šaljemo našim članovima svakodnevno u nas kupuju i novi kupci, a popusti su od 50 do čak 98 posto! U pravilu broj kupona koji ćemo prodati nije ograničen, osim kada to uvjetuju kapaciteti, npr. smještaj u hotelu. Dodaje kako se najbolje prodaju kuponi za popust na kinoulaznice, ručkove, putovanja... Najpopularniji su popusti za wellness-tretmane. 

Popusti na programe ljepote privukli su najviše kupaca i na portal kupime.hr, kaže Ivana Ivanović. 

– Najveći popust zabilježili smo na ponudi od 28 tretmana mršavljenja koji su stajali 9,5 tisuća kuna, a bili ponuđeni za 1440. 

Može i uplatnica 

Ponuda dana.hr među mlađim je, no i ne i najmlađa tvrtka ovakve vrste, a u četiri mjeseca prošle godine imali su rekordan rast novih kupaca: 

– Podržavamo i plaćanje internetskim bankarstvom te općim uplatnicama, a naši su kupci uglavnom žene – kaže K. Pekez. 

Najnovija je zvijezda na nebu internetske prodaje proizvoda i usluga s popustom grupnjak.hr. 

Irina Vugrinec najavljuje svakodnevne ekskluzivne ponude do kojih će kupci dolaziti klikom na portalu ili preko društvenih mreža. 

Grupnjak.hr s radom počinje 18. siječnja, a u 12 sati pojavit će se i prva ekskluzivna ponuda s popustom od 63 posto.

Najpopularniji portali za uštede

Kolektiva.hr – portal koji je probio led kuponske prodaje

U malo manje od godinu dana, koliko postoji na tržištu, kolektivahr. uspjela je proširiti posao i na zemlje u susjedstvu. Svakodnevno imaju i nekoliko ponuda, a prosječna je ušteda oko 70%.

Kupime.hr privlači popustima od čak 90 posto

Portal koji djeluje osam mjeseci isprofilirao se među kupcima koji traže povoljnije tretmane za njegu i ljepotu pa nije čudno što su im kupci većinom žene.

Ponuda dana hr. uvodi nove metode plaćanja

Osim karticama, kuponi na ovom portalu mogu se platiti i općim uplatnicama te internetskim bankarstvom, a skeptični prema internetskom šopingu zbog popusta su se oslobodili.

Grupnjak.hr puca na veće skupine korisnika

Novi portal na domaćem tržištu kreće s popustima od 63 posto,a dodatne akcije nude ljudima koji “dovedu” nove korisnike ili na grupnu kupnju kupona s popustima.

zanimljivo
Odrekli se imena, ali i prezimena! Svoja prava imena domaće zvijezde dobro kriju od javnosti! Znate li ih?
HUB
Napravite prvi korak
Financijske poteškoće moguće je riješiti
  • soso:

    i ja sam za grupnjak ali samo sa nadarenim studenticama