Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
da, da, i sladoled!

Hrana koja utječe na vaš seksualni život

'sladoled01_nnn_cit_290712'
'Jupiterimages'
12.08.2012.
u 14:08

Sojini i mliječni proizvodi, pržena hrana, krafne, kolači...Sve su to potencijalni okidači za smanjenje libida. Pogotovo ako ih se konzumira u velikim količinama i stalno.

 

Libido vam je na niskoj razini? Možda vas partner ne čini sretnima i više vas ne "napaljuje"? Možda ste pod stresom i ne znate kako se izvući iz depresivnog stanja. No za nezainteresiranost za igrice pod plahtama možda je "zaslužan" i vaš jelovnik.

Kaže se da ste ono što jedete, a jedete li često beživotnu hranu poput gotovih jela, hamburgera i pizza, ne možete očekivati pretjeranu živost u krevetu...

Nutricionisti Maria i Brian Clement autori su knjige "7 Keys to Lifelong Sexual Vitality" a njome su pokušali ukazati napravilnu prehranu koja je prijeko potrebna za normalno funkcioniranje organizma. Slijedi popis hrane i napitaka koje koji mogu smanjiti seksualnu želju i stoga bi ih trebalo izbjegavati ili konzumirati što rjeđe, piše Yahoo.

1. Sojini proizvodi. Sastojak soje je i estrogen koji utječe na izlučivanje hormona i time može poremetiti libido. Autori savjetuju da ne pretjerujete sa sojinim mlijekom, a kad ga pijete da ga pomiješate s kravljim mlijekom u omjeru 1:1.

2. Pržena hrana. Šteti dugoročno. Mastan čips i krumpirići mogu oštetiti krvne žile. Na stijenke će se "zalijepiti" transmasne kiseline kojima je bogata pržena hrana što će usporiti krvotok, te dotok krvi do gentalija.

3. Sladoled i sir. Puno ljudi ne zna da je intolerantno na mliječne proizvode koji mogu uzrokovati grčeve i nadutost i probavne smetnje, pa autori preporučaju da se mliječni obroci svedu na tri puta tjedno. Vjerojatno ćete se osjećati lakše.

4. Alkohol. Nakon konzumiranja alkohola libido drastično pada. Najbolje je nekoliko dana apstinirati od kapljice, a ako alkohol već pijete, pijte uz njega i vodu kako bi vam organizam ostao hidratiziran.

5. "Junk food". Pljeskavice iz hamburgera i hrenovka u hot-dogu mogu biti prepune kemikalija što lako dovodi do hormonske neravnoteže u organizmu. Ako se već odlučite za takvu prehranu, možda potražite gdje hamburgere rade s organskim mesom, preporučuju ovi nutricionisti.

6. Krafne i kolači. Šećer vam može poremetiti metabolizam inzulina i glukoze, što jako umara organizam. Da ne kažemo da su šećeri upakirani s masnoćama najgora kombinacija za vaše žile. Sasvim je u redu povremeno pojesti po krafnu, no ne i svakodnevno.

7. Voda iz slavine. Nikad nije sasvim čista, no autori smatraju da i ona može sadržavati kemikalije koje, primjerice kod muškaraca mogu smanjiti razinu testosterona. Pokušajte instalirati filter na slavinu kako bi pili čistu vodu.

 

Komentara 4

TO
Toni50
17:59 12.08.2012.

Gluposti u boji i bez srama pišu impotentne budale ...

GR
gromCH
18:31 12.08.2012.

kad imas koji euric onda nista nesmeta od te prehrane....................bolji lijek od viagre

BK
B Kosa
21:11 12.08.2012.

Kada se ostari sve smeta. Na poslu mi je reko jedan stari Musliman "Djeco vidit cete kjameta u kuci kada buzdovan izda"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije