Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pokušajte!

Gledajte u ove krugove 20 sekundi i otkrijte pod kolikim ste stresom!

Twitter/Akiyoshi Kitaoka
21.11.2021.
u 07:00

Ovakve nam iluzije japanskog psihologa navodno mogu otkriti jesmo li pod stresom i koliko, pa provjerite treba li vam kraći odmor ili ste ''zreli za godišnji''

Premda su naši mozgovi ''snažni'' i moćni, objašnjavaju znanstvenici, istodobno su i neobično kruti zbog čega ponekad ne registriraju pravilno ovakve optičke iluzije.

Autor ove je japanski psiholog i profesor eksperimentalne psihologije na sveučilištu Ritsumeikan u Kyotu Akiyoshi Kitaoka, koji svoje slobodno vrijeme provodi igrajući se i pokušavajući bolje razumjeti vizualnu percepciju.

Zato često i sam smišlja optičke iluzije, a one najbolje podijeli i na svom Twitter računu.

Ovakve nam njegove iluzije, piše portal Illusions Index, mogu otkriti jesmo li pod stresom i koliko, i to tako da gledamo u krugove najmanje 20 sekundi i vidimo čini li nam se da se okreću. Nakon toga pogled usmjerimo na nešto bijelo i nepomično, na primjer zid.

Ako su slike ostale nepomične, psiholog kaže da nismo pod pretjeranim stresom. Ako se krugovi lagano vrte, vjerojatno trebamo manji odmor, a ako pak jure u krug, ovaj psihijatar kaže da je – pravo vrijeme za dulji godišnji!

Očistite prašinu iza radijatora uz pomoć stvari koju sigurno imate kod kuće

Čudo prirode: Možete li pronaći zvijer na ovoj fotografiji?

1/7
Ključne riječi

Komentara 2

KM
klinicki.mrtav
14:55 21.11.2021.

Ne moram gledati, pod velikim.

MO
montello
13:11 21.11.2021.

Ne micu se ali jedino kad ih gledas dugo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije