Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 185
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Gdje za vikend? U Vinkovce na „3. Dane salaša Tena“!

Dani salaša Tena
Foto: Promo
PR
Autor
PR članak
25.08.2017.
u 11:13

Bogata gastronomska, ali i sportsko-zabavna manifestacija čeka vas u Vinkovcima

Ove nedjelje, 27. kolovoza, od 13 sati na salašu Tena u Vinkovcima održat će se treće izdanje manifestacije „Dani salaša Tena“. Ovo jedinstveno događanje prijašnjih je godina održavanja izazvalo veliki interes posjetitelja, pa je tako organizator, društvo BOSO iz Vinkovaca, za ovu godinu pripremio još sadržajniji i atraktivniji program. Što se tiče gastronomskog dijela manifestacije, svakako treba istaknuti uvijek atraktivno i zabavno natjecanje u kuhanju pekmeza, popularnu Pekmezijadu, sajam autohtonih slavonskih proizvoda te pripremu i degustaciju jela od kopuna.

U tradicionalnoj Pekmezijadi ove će se godine natjecati čak 24 ekipe koje će pripremati pekmeze od plavih šljiva, a posjetitelji će, dok čekaju odluku žirija čiji je pekmez najbolji, imati priliku uživati u bogatoj gastronomskoj ponudi restorana Barun Trenk.

Posjetitelje u zabavnom dijelu programa očekuju i dvije predstave kazališta „Mika Živković“ iz Retkovca – „Otrov“ i „Bratinke“, koje su osobito atraktivne zbog tradicionalnog ambijenta slavonskog salaša koji će poslužiti kao jedinstvena kazališna kulisa.

Sportsko-zabavne aktivnosti započele su već u četvrtak, 24. kolovoza, drugim dječjim nogometnim turnirom limača i predlimača „Salaš Tena Vinkovci 2017“. Nakon odigranih kvalifikacijskih utakmica, posjetitelje u nedjelju očekuje finale najboljih momčadi limača i predlimača, nakon čega slijedi proglašenje pobjednika i dodjele nagrade najboljima, ali i nastavak zabave u dobroj atmosferi za sve uzraste.

Želite prijaviti greške?