Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
svjetski dan zdravlja

Evo što u jednom danu možete učiniti za svoje zdravlje

sreća
Foto: Thinkstock
07.04.2016.
u 12:47

Zdravlje trebamo čuvati i zato je posebno važno voditi računa o načinu života.

Danas se u svijetu obilježava Svjetski dan zdravlja. Dan je pod pokroviteljstvom Svjetske zdravstvene organizacije koja djeluje kao koordinirajuće tijelo međunarodnog javnog zdravstva. 

Zdravlje trebamo čuvati i zato je posebno važno voditi računa o načinu života. 

Što već danas možemo učiniti za dobrobit našeg zdravlja?

Ustanite i prošetajte

Bez obzira koliko posla imali i što vam šef "visi za vratom", ustanite i prošetajte par minuta. Preporuke liječnika su da svakih 45 minuta ustanete i prošetate dvije minute. Posebno je to bitno za osobe koje više sati sjede pred računalom i nemaju tjelesnih aktivnosti. 

Pijte vodu

Voda je jako bitna za naš organizam stoga ne smijemo zaboravljati održavati tijelo hidratiziranim. Sada je pravo vrijeme da odete i po svoju čaše vode, a bocu s vodom inače imajte pored sebe kako ne biste s vremena na vrijeme zaboravili popiti pokoji gutljaj čak i ako ne osjećate žeđ. 

Pojedite orašaste plodove

Šaka orašastih plodova na dan "potjerat" će neke bolesti dalje od vas. Obiljuju vitaminima i mineralima pa su itekako esecijalni izbor grickalica za dobrobit cjelokupnog organizma. 

Ako ste gladni, pojedite jabuku

Jedna jabuka na dan tjera doktora van. Uzrečica je to koja itekako drži vodu. Ako osjećate glad, pojedite jabuku. Osim što će vam osigurati potrebne vitamine, zbog vlakana koje sadrži dat će vam i osjećaj sitosti. 

Nasmijte se

Smijanje pokreće jako puno mišića, ali i smanjuje stres te povoljno djeluje na vaše psihološko zdravlje. Ako vam trenutno nije ništa smješno, sjetite se nekih smiješnih događaja iz prošlosti ili potražite na internetu nešto što će vas u minuti ili dvije nasmijati. Vaš šef vam to sigurno neće zamjeriti. Uostalom, bit ćete produktivniji kada mozak stavite koji trenutak "na pašu". 

>>Otkrivamo zdrave jutarnje rutine simpatične glumice

Komentara 2

PE
Pero770
13:44 07.04.2016.

Da se ova kauč nacija kreće onda bi bili zdravi u glavi , a ovako nažalost poremećeni narod

PE
Pero770
13:47 07.04.2016.

Narod koji puni zatvore , bolnice i groblja !!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije