Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
odzvonilo mentolkama

E-cigareta definirat će se kao duhanski proizvod

e-cigareta
Foto: Thinkstock
12.12.2014.
u 00:10

Novi Zakon o ograničavanju uporabe duhanskih proizvoda donosi neke nove zabrane

Uporaba arome u cigaretama i duhanu za motanje, u količini koja mijenja okus duhana, bit će zabranjena novim Zakonom o ograničavanju uporabe duhanskih proizvoda, čije je teze Ministarstvo zdravlja dalo u javnu raspravu u sklopu usklađivanja sa zakonskim rješenjima EU.

Osim što je odzvonilo tzv. mentolkama, hrvatski će zakon, kao i europski, regulirati uporabu e-cigarete pa će je definirati kao duhanski proizvod s najviše 20 mg/ml nikotina. I pakiranja duhana za motanje imat će zdravstvena upozorenja na obje strane, ona će pokrivati 65% pakiranja. Neće biti dopuštena obmanjujuća obilježja, npr. “bez dodataka”.

>>Električne cigarete u Parizu postale pomodarstvo: 'To je avangarda'

>>Evo zašto danas ne biste trebali 'zapaliti' ni jednu cigaretu
 

Komentara 1

SH
shpaolin1986
12:23 12.12.2014.

Ma živio kretenizam. Kako može tekućina za ecigarete biti duhan kad duhana unutra nema? Problem je što je hrpa ljudi prestala pušit pomoću ecigareta pa farmaceutska i duhanska mafija vidi da im lova bježi. A i u proračun se ne sljeva lova kao prije pa će se EU i naše ministarstvo "zdravlja" pobrinuti da oni svoje pare dobiju. Sve za lovu , sram vas bilo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije