Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Lifestyle Turistička patrola

Dolaze ovamo ministri, premijeri, sportaši...

U restoranu Lamut može se uživati i u jelima s roštilja, a na svoje će doći i ljubitelji slastica
04. svibnja 2019. u 10:47 1 komentara 741 prikaza
Restoran Lamut
Foto: Branimir Bradarić
Pogledajte galeriju 1/3

Te 1982. Zlatko Lamut (65) igrao je za tadašnji Dinamo iz Vinkovaca i u ogledu s Čelikom iz Zenice izborio nastup za vinkovački klub u 1. ligi bivše države. Nekoliko mjeseci kasnije, sa samo 28 godina, napustio je nogomet, odlučio je otvoriti kafić i upustiti se u ugostiteljske vode. Da nije pogriješio govori i to da je 1983. kafić s dvije konobarice zaradio 500.000 njemačkih maraka. Tijekom 1992. otvorio je restoran Lamut koji je nezaobilazno mjesto u Vinkovcima želite li kvalitetno i dobro jesti. Unutrašnjost restorana podijeljena je u nekoliko cjelina, a krase ga i brojne slike i predmeti koji govore o tradiciji Vinkovaca.

Turistička patrola - Nacionalni park Krka Večernjakove zvjezdice Kod kralja pršuta gosti uživaju desetljećima

– Ovaj posao je dokazivanje iz dana u dan. Ne smijete si dopustiti pogrešan korak jer vrlo brzo kola krenu nizbrdo. Stoga se trudimo uvijek imati svježe meso i povrće, kvalitetna vina, ljubazne konobare – kaže Lamut o svome poslovanju.

Restoran Lamut | Autor : Branimir Bradarić Foto: Branimir Bradarić

Zbog toga je restoran Lamut postao poznat i daleko izvan granica Vinkovaca i Slavonije. Ovdje su jeli predsjednici, premijeri, ministri, poznati sportaši, estradne zvijezde, poslovni ljudi… Zadnji u nizu bio je tu izbornik vatrenih Zlatko Dalić.

Turistička patrola - Brinje Brinje Jure: Iz Brinja u Tokio, pa iz Rio de Janeira u Brinje... Tako sam proveo cijeli život

– Netko voli riblje specijalitete, drugi roštilj, treći povrće, neki vole slatko, drugi ne... Kada vam se gosti vraćaju godinama, znate da radite kvalitetno – ističe Lamut.

Plazma keksi
BAŠ KAO NEKADA
Stvari koje se godinama nisu promijenile, a svejedno ih obožavamo