Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
isprobajte

Cipele su vam premale i žuljaju vas? Razvucite ih sami uz nekoliko trikova!

Shutterstock
30.08.2023.
u 11:30

Obuća koja je tvrđa i glomaznija često bude problematična kada ju se počne nositi, pogotovo ako imate nježna i osjetljiva stopala i sve vas žulja

Uvijek biste trebali odvojiti vrijeme kako biste bili sigurni da cipele koje kupujete odgovaraju vašim stopalima. No, sigurno vam se barem jednom dogodilo da ste kupili cipele koje su preuske ili pomalo tijesne, a možda ih ne možete vratiti. Evo načina kako te cipele možete razvući uz nekoliko trikova, piše Healthline

Jedna od metoda je ova – uzmite debele čarape i sušilo za kosu. Toplina fena će omekšati kožu obuće kako bi se prilagodila vašem stopalu. Obucite što deblje čarape. Obujte cipele, a zatim ih sušite na srednjoj toplini tridesetak sekundi. Kako ne biste pregrijali samo jedno mjesto ili oštetili kožu, ravnomjerno pomičite fen kako biste ugrijali cijele cipele. Postupak ponavljajte sve dok vašem stopalu ne bude udobno u cipeli.

VEZANI ČLANCI:

Nosite ih navečer: Ako su vam cipele samo malo neudobne, pokušajte ih nositi po kući. Ponekad ih nekoliko noći bavljenja ovime može omekšati do te mjere da se pristaju bolje. Pustite noge da se odmore prije nego isprobate ovu metodu, pogotovo ako je vani vruće ili ste tog dana puno hodali. Nove cipele? Pokušajte hodati samo po tepisima ili površinama prekrivenim tepisima, tako da možete vratiti cipele nove, ako je potrebno.

Širenje ledom: Napunite vrećicu za smrzavanje vodom do trećine. Dobro zatvorite ostavljajući pri vrhu malo mjesta. Stisnite vrećicu kako biste bili sigurni da ne propušta te da neće smočiti cipele. Stavite vrećicu u cipele pazeći na područje oko prstiju gdje su cipele obično najviše tijesne. Stavite cipele s vodom u hladnjak dok se voda ne smrzne. Kad se formirao led, možete izvaditi cipele na 20 minuta. Ovo metodu možete ponavljati dok ne dostignete veličinu koja vam odgovara. Naime, voda se širi kad se pretvara u led, a to njezino svojstvo omogućuje i proširenje tijesnih cipela.

Trik s oguljenim krumpirom: Ogulite krumpir i oblikujte ga u oblik kutije za prste na cipelama (prednji dio cipele). Obrišite krumpir papirnatim ručnikom i stavite ga u cipelu preko noći. Ova metoda može pružiti skromnu količinu proširenja.

Kupite kalup za širenje cipela: Koristeći ovaj jednostavan alat izbjegavate moguću štetu na cipelama koje možete povećati u dužinu i u širinu. Dolazi u više oblika za muške i ženske cipele.

Potražite postolara: Ova je metoda ipak možda najprihvatljivija kad su u pitanju kožne cipele jer će postolar pomoći na profesionalan način.

Sprejevi i tekućine za rastezanje cipela: Dostupne su razne tekućine i sprejevi za istezanje kože, tkanine, pa čak i vinila. Poprskajte ih po uskim mjestima i zatim hodajte u cipelama. Ovi se proizvodi također mogu koristiti zajedno s podesivim nosačima cipela kako bi se vaše cipele rastegnule po mjeri.

Kožne cipele su vam pune ogrebotina? Evo kako ih jednostavno očistiti koristeći samo jedan proizvod!
 

Ključne riječi

Komentara 1

KI
kingtom
14:56 30.08.2023.

a da se kupe cipele ispravnog broja? to mi se čini najjednostavnije :)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije