Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Često ste umorni? Što ako se rješenje umora krije u vašim crijevima?

Hidrokolon
PR
Autor
PR članak
31.12.2018.
u 13:50

Svaki organ, žlijezda i stanica u tijelu ovisi o stanju debelog crijeva - dr. Norman W. Walker.

Medicina crijeva još naziva ‘drugim mozgom’ jer probavni trakt ima čak 100 milijuna živčanih stanica, što je više nego što ih se nalazi u kralježničkoj moždini. "Trbušni mozak" proizvodi neuroprijenosnike i odašilje informacije u mozak, može oboljeti i razvijati vlastite neuroze. Trbuhom osjećamo, razmišljamo, proživljavamo zaljubljenost i osluškujemo intuiciju.

Zašto je važno održavati i unutarnju higijenu?

U crijevima živi i preko 400 različitih vrsta bakterija. Bakterije su dobro organizirano društvo u kojem svaka vrsta ima svoju ulogu. Crijevne bakterije tako sudjeluju u subjektivnoj interpretaciji svakodnevnog života osobe i u njenom odnosu s drugim osobama, utječu na način na koji osoba djeluje, ponaša se, a dokazano je i da imaju utjecaj na čitavu osobnost.

Kada je crijevna flora neuravnotežena, dolazi do neuhranjenosti stanica i oštećenja crijevne stijenke pri čemu crijeva postaju propusna. Smanjuje se apsorpcija hranjivih tvari u tijelo te dolazi do već spomenutog nedostatka nutrijenata, a loše bakterije probijaju crijevni zid gdje se šire dalje u organizam. Kada crijeva postanu propusna, omogućen je prolazak i velikih molekula bjelančevina u krvotok. Budući da ovim proteinima tamo nije mjesto, dolazi do imunološkog odgovora gdje često organizam napada sam sebe.

Otkrijte hidrokolon terapiju

Hidrokolon terapija predstavlja jednostavnu metodu čišćenja debelog crijeva čistom vodom ili specijalno spravljenim vodenim otopinama pomoću suvremenog sofisticiranog uređaja koji dovodi do detoksikacije cijelog sustava. Čišćenjem crijeva vraća se ravnoteža crijevne flore, koja tek tada može ispunjavati sve svoje zadaće. Ona je svojevrstan “zaštitni omotač” koji čovjeka štiti od bolesti. Jedan od ciljeva ispiranja debelog crijeva upravo je stvaranje zdrave i uravnotežene crijevne flore, a to je moguće postići uz temeljito čišćenje, smanjenje broja loših bakterija te uvođenjem veće količine dobrih /prijateljskih bakterija, što se postiže unosom odgovarajućeg probiotika tijekom perioda čišćenja.

Prve konzultacije su besplatne, dogovoriti ih ovdje.

8 stvari koje se događaju u našem tijelu nakon hidrokolon terapije

- Vraća se prirodna funkcija pražnjenja crijeva i svakodnevna redovna stolica čime dolazi i do potpunog smirenja hemoroida

- Smanjuje se obim struka, nadutost i nestaje umor

- Uz pročišćen organizam ublažavaju se bolovi u zglobovima i reumatizam

- Stvaraju se uvjeti za zdravo mršavljenje i dolazi do regulacije tjelesne težine

- Uz čišćenje crijeva, probiotici i hrana imaju veći utjecaj na izgradnju zdrave crijevne mikroflore i imuniteta čime se ublažavaju ili potpuno uklanjaju alergije

- Pomaže kod kožnih tegoba, smanjuje akne i vraća zdrav izgled kože

- Pospješuje se koncentracija, povećava produktivnost i dolazi do više energije

- Radi snažne neuronske veze crijeva i emocija, trbuh je središte emocija – osjećamo “iz trbuha”, a čišćenje crijeva pomaže u otpuštanju potisnutih emocija i blokada

Prve konzultacije su besplatne, dogovoriti ih ovdje.

Posjetite Origo Centar na Facebooku i primajte povremene vijesti o zdravlju

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?