U Istri se sjajno jede, a u njezinoj unutrašnjosti još i – bolje. Tko želi istraživati gastronomiju poluotoka, mirne duše i s desetak eura u džepu, može krenuti iz Raklja, iz istarske hiže, konobe Placa. I tu započeti, za istim stolom, put po Istri – naručujući s menija obitelji Živolić. Chef, vlasnik i konobar Elvis, supruga Roberta i punica Sanja stvaraju čuda u kuhinji.
– Sve je isključivo istarsko! Kravlji i ovčji sir su iz Žnjana, pršut iz Tinjana, kobasice iz Cera, boškarin iz Pazina, a pašte iz Raklja, sam ih radim – priča chef Elvis.
Specijaliteti kuće su svinjski lungić u teranu s palentom, zeleni domaći rezanci s kozicama i porilukom te čokoladni sufle. Ručak za dvoje Večernjakovih reportera – njoki sa šugom od boškarina i istarski pjat – 33 eura. Profinjeno, obilno, puno okusa. Ovdje znaju što rade. Vratit ćemo se!
Raznovrsnost ponude jela i pića 46
(do 50 bodova)
Kvaliteta hrane 15
(do 15 bodova)
Usluga 10
(do 10 bodova)
Prostor 18
(do 20 bodova)
Vrijednost za novac 5
(do 5 bodova)
Ukupno: 94
80-87 BODOVA - TRI ZVJEZDICE
88-94 BODOVA - ČETIRI ZVJEZDICE
95 BODOVA I VIŠE - VELIKA ZVIJEZDA