Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Advent u Brodsko-posavskoj županiji nikad atraktivniji

Advent u Brodsko-posavskoj županiji
Foto: Arhiva grada Slavonski Brod
1/17
10.12.2021.
u 11:30

Od ljubitelja klasičnog adventiranja i obožavatelja magičnog svijeta bajki, do okorjelih rokera i profinjenih gurmana, u adventskoj čaroliji brodske Posavine uživat će svi

Zimska idila Brodsko-posavske županije, gradova i mjesta uz Savu oduvijek su mnoge inspirirali, od pjesnika Dragutina Tadijanovića početkom prošlog stoljeća, do suvremenih umjetnika. Dok je “domaćima” život uz rijeku i snijegom prekrivenu ravnicu nešto što pamte oduvijek, posljednjih godina ovo područje postaje zimska bajka i za sve brojnije posjetitelje iz drugih dijelova Hrvatske, a i šire.

Foto: Arhiva TZ Nove Gradiške

Kako se novogradiški park pretvorio u središte adventiranja?

Uživat ćete u šetnji prekrasnim gradskim parkom uz čašu kuhanog vina ili kakvu ukusnu deliciju. Da, da, ovih blagdana u Novoj Gradiški u kućicama pored fontane očekuje vas izvrsna gastro-ponuda. Klizanje na otvorenoj ledenoj sceni gradskog parka, koncerti bendova i DJ-a petkom i subotom, nedjeljom glazbene slušaonice, obiteljski programi, kreativne radionice i najiščekivaniji klasik: 19. prosinca doček Djeda Božićnjaka uz podjelu darova… - prava adventska idila za sve generacije.

Advent iz davnina sat i pol od Zagreba

Foto: Arhiva grada Slavonski Brod

Nadahnut je djelima čuvene spisateljice za djecu Ivane Brlić Mažuranić koja je živjela u Slavonskom Brodu. Atraktivan brodski Advent iz davnina nagrađen je na londonskom Festivalu inovacija u kreativnim industrijama. Ovo je odlična prilika za uživanje u bajkama uz koje su odrasle generacije - i to u doba godine kojem bajke najbolje i pristaju!

Unutar bedema veličanstvene brodske tvrđave posebna atmosfera. Gdje su nekoć vježbali graničari stari, ove nas zime očekuje veliko klizalište pod zvijezdama.

Foto: Arhiva grada Slavonski Brod

Koncerti, bogat Božićni sajam razlog su više da posjetite grad na Savi, a imate li klince ne propustite tradicionalno darivanje brodskih Moto mrazova 15. prosinca. Poseban doživljaj!

Obiteljski advent u Garčinu

Uživat ćete u potpuno natkrivenom adventskom prostoru sa šarenim štandovima, sjajnim slavonskim specijalitetima, druženju, zabavi i odličnim koncertima. Već vas ove subote, 11. prosinca u Garčinu očekuje koncert Opće opasnosti, a 18. prosinca Crvene jabuke. Dočekajte s klincima Djeda Božićnjaka, a za slučaj da niste fan „klasičnog“ adventa Brodsko-posavska županija nudi i drugačiji doživljaj.

Foto: Arhiva općine Garčin

„Poznata po svojim idiličnim seoskim domaćinstvima, imanjima i rančevima, slavonska Posavina krije neke od najboljih kontinentalnih lokacija, idealnih za organiziranje nezaboravnih blagdanskih druženja ili novogodišnjeg dočeka“, poručuje Ružica Vidaković, direktorica TZ Brodsko-posavske županije.

Više o Brodsko-posavskoj županiji.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije